- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Тренер открио како је Јокић поднео Декијев одлазак: „Тешио сам га и грлио – одао му је почаст“

© AP Photo / David ZalubowskiНикола Јокић
Никола Јокић - Sputnik Србија, 1920, 20.01.2024
Пратите нас
Никола Јокић, српски кошаркаш, био је одличан у победи Денвера над Бостоном, а Мајкл Мелоун, тренер Нагетса, открио је колико је поносан јер је српског аса јако погодила вест о смрти његовог великог пријатеља Дејана Милојевића.
У победи Денвера над Бостоном Никола Јокић уписао је 34 поена, 12 скокова и девет асистенција, а колико му је било тешко да уопште изађе на паркету зна Мајкл Мелоун.
„Последњих пар дана пружао сам му подршку, тешио га, грлио га, нисам могао да будем поноснији због начина који је одиграо после трагичне смрти Декија“ рекао је Мелоун.
Због тога је тренер Нагетса посебно поносан на ову Николину утакмицу.
„Зато сам поносан, изгубио је човека ког је волео, био му је ментор, тренер, одао му је почаст тако што је одиграо на овом нивоу. Није лако то урадити у оваквом тренутку, он је посебна особа, посебно ако се узме у обзир против кога смо играли. Зато је Никола најбољи играч на планети“, објаснио је Мелоун.
Најбољи играч на планети Јокић је и постао уз велики допринос Дејана Милојевића који је недавно преминуо у 47. години живота. Велики Дејан оставио је неизмеран траг у српској, европској и светској кошарци, а његов рад са Јокићем остаће заувек упамћен јер је српски ас после тога постао један од најбољих на планети.
Милојевић је са Јокићем радио у периоду од 2012. до 2015. године у Меги, после чега је српски Џокер отишао у НБА односно Денвер.
Све оно што данас Никола постиже велики је одраз и рада великог Декија.
Никола Јокић - Sputnik Србија, 1920, 20.01.2024
СПОРТ
Јокић држао час кошарке у Бостону – Богдановић славио у српском дербију
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала