- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Новак у чудном термину уз поруку:„Без вере престајем да постојим“

© AP Photo / Andy WongНовак Ђоковић
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 20.01.2024
Пратите нас
Новак Ђоковић, најбољи тенисер света свих времена, први пут после две године играће меч на Аустралијан опену у дневном термину по локалном времену у Мелбурну од 13.30, што је по средеевропском времену 3 сата и 30 минута у ноћи између суботе и недеље.
Очекивало се да ће наредни противник после Хрвата Дина Прижмића и Аргентинца Томаса Ечеверија бити Американац Бен Шелтон, али је њега изненадио и елиминисао времешни Француз Адријан Манарино.
Тако ће Новак који је деловао импресивно против Аргентинца, битку за четвртфинале Аустралијан опена где јури рекордну 11. титулу, а укупно 25. гренд слем пехар, играти против Манарина и то у термину који се вероватно неће допасти навијачима у Србији.
Новаков меч са Французом је други на „Род Лејвер Арени“ тог дана.
Иначе, када је двобој са Аргентинцем у питању у мечу у ком је Ђоковић имао апсолутну контролу од првог до последњег поена, тај сусрет одигран је на великих хришћански празник Богојављење.
Новак је после тријумфа на камери написао „Бог се јави“, па је новинаре у Мелбурну интересовало шта Ђоковић мисли о вери и колико му она значи.
„Вера значи све. Без вере ја престајем да постојим. Човек мора да верује у неку божанску енергију, у створитеља, у нешто изнад себе, у нешто веће. Свака религија је другачија – ја сам поносан што сам православни хришћанин, али такође себе сматрам универзалним пацифистом. За себе сматрам да сам човек који жели мир свима у свету и не делим људе по боји коже, религији или било чему другом“, истакао је Ђоковић.
Први тенисер света, који ће у понедељак започети 409. седмицу на челу АТП листе, наставио је у даху.
„Што се тиче вере у духовно-филозофском смислу... Када човеку понестане мотивације и свакодневне инспирације, без обзира на то чиме се бави и где се налази, молитве и вера у божанску интервенцију, и вера да те штити и прати енергија која долази од свевишњег, и да ти она осветљава пут, то је оно што човека може да покрене“, закључио је Ђоковић.
Миомир Кецмановић - Sputnik Србија, 1920, 20.01.2024
СПОРТ
Велика победа страшног Миомира – Србин у осмини финала против Алкараса
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 19.01.2024
СПОРТ
Новак: Нисам се свиђао Федереру
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала