- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

Словачка одлучно: Украјина под потпуном контролом САД, ЕУ нема свој став о украјинском сукобу

© AFP 2023 / FREDERICK FLORIN Словачки премијер Роберт Фицо говори на дебати у Европском парламенту у Стразбуру
Словачки премијер Роберт Фицо говори на дебати у Европском парламенту у Стразбуру - Sputnik Србија, 1920, 20.01.2024
Пратите нас
Украјина је под тоталним утицајем и контролом Сједињених Америчких Држава, а Европска унија греши држећи се америчког става о украјинском сукобу уместо да формира сопствено гледиште, изјавио је словачки премијер Роберт Фицо за ТВ РТВС.

„Од 2014. године, након Мајдана, Кијев је под тоталном контролом и утицајем Вашингтона. Украјина није независна и самостална земља“, оценио је Фицо.

Он је поновио да ће на састанку са украјинским колегом Денисом Шмигаљем 24. јануара у Ужгороду, саопштити да ће Словачка блокирати пријем Украјине у НАТО, јер би то значило почетак трећег светског рата.
„Знам са чиме идем (на састанак са украјинским премијером) – то је хуманитарна помоћ, а потврдићу и да никакво оружје неће добити од словачке армије и из државних складишта. Нагласићу и да постоје питања о којима имамо потпуно различите ставове. Што се тиче њиховог придруживања ЕУ, ми то поштујемо, али они морају да испуне одговарајуће услове“, истакао је словачки премијер.
Према његовим речима, планирани састанак ће бити „интересантан“ и такође је објавио да украјинска страна не жели да се након састанка одржи конференција за штампу о његовим резултатима.
Словачки премијер је раније изјавио да ЕУ треба да се из снабдевача оружјем Украјине претвори у миротворца.
Он је такође констатовао да се оружје из целог света може послати у Украјину, али да јој то неће помоћи да војно победи Русију. Он је приметио да је већина европских држава опседнута мржњом према Русији и, да би ослабили Руску Федерацију, спремне су да се бори до последњег украјинског војника.
Погледајте и:
Роберт Фицо - Sputnik Србија, 1920, 16.01.2024
Специјална операција у Украјини
Фицо: Слање оружја Украјини нема смисла, са тугом гледам како се Словени међусобно уништавају
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала