- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

Амерички експерт: Плаћеници ликвидирани у Харкову били професионалци

© AP Photo / Ukrainian Emergency ServiceХотел у Харкову у коме су били страни плаћеници
Хотел у Харкову у коме су били страни плаћеници - Sputnik Србија, 1920, 21.01.2024
Пратите нас
Француски плаћеници убијени 17. јануара у Харкову били су професионални војници, изјавио је бивши агент ЦИА Лари Џонсон у интервјуу за Јутјуб канал „Dialogue works“.
„Разлика између плаћеника убијених у Харкову је у томе што су ти момци, који су стигли пре две године, већином они који су играли видео-игрице и говорили: ‘Волео бих да могу да одем да се играм војника’. Они нису имали никакво војно искуство или обуку и више су били терет него нека помоћ. Претпостављам да су плаћеници убијени у Харкову били бивши припадници француске Легије странаца, што значи да су имали искуство и борбене вештине“, објаснио је стручњак.
Он је такође приметио да необично велико присуство плаћеника у Украјини може указивати на чињеницу да западне земље на тај начин покушавају да обезбеде функционалност страног наоружања, пошто сами Украјинци не могу ефикасно да га користе.
Министарство одбране Русије саопштило је 17. јануара да су руске Оружане снаге, прецизним ударом, уништиле привремену базу страних плаћеника у Харкову од којих су већина били Французи. Убијено је више од 60 милитаната. Париз је након тога саопштио да „нема плаћеника ни у Украјини ни било где другде“.
Погледајте и:
Руски ПВО систем Бук делује на харковском делу фронта - Sputnik Србија, 1920, 18.01.2024
РУСИЈА
Потврђена активна улога Француске у прокси рату – руски удари на плаћенике у Харкову разоткрили све
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала