- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Завршене две руске бајке: Мира и Марија поражене – Сабаленка у четвртфиналу

© AP Photo / Alessandra TarantinoМира Андрејева
Мира Андрејева - Sputnik Србија, 1920, 21.01.2024
Пратите нас
Мира Андрејева, руска тенисерка, елиминисана је у осмини финала Аустралијан опена од стране Барбаре Крејичкове резултатом 6:4, 3:6, 2:6. Пласман у четвртфинале обезведила је Арина Сабаленка која је савладала Аманду Анисимову 6:3, 6:2.
Руско чудо од 16 година, талентована Мира Андрејева стала је у осмини финала Аустралијан опена после борбе од два сата.
Андрејева је одлично ушла у меч, направила је брејк, али Крејичкова је одмах успела да врати. По један брејк размениле су и средином сета, а онда је пресудио девети гем у ком је Мира стигла до трећег брејка у сету који је и освојила.
После тога посустала је млада Рускиња, Крејичкова је повела са 2:0, а онда почела да поклања поене Мири. Руска тенисерка је стигла до изједначења, међутим у шестом гему Чехиња поново прави брејк.
Далеко мање шансе имала је Андрејева у трећем сету у којем је Крејичкова поново стартовала брејком. Крејичкова је одузела Мири сервис гем и у седмом гему и тиме обезбедила победу.
Пре пораза Андрејеве, стављена је тачка на још једну руску бајку, Марија Тимофејева, квалификанткиња која је одиграла неколико сјајних мечева поражена је од Марте Костјук резултатом 6:2, 6:1.
Арина Сабаленка била је боља од Аманде Анисимове, америчке тенисерке, а до победе је дошла убедљиво после само сат и пет минута игре.
У првом сету одмах је направила брејк у другом гему,повела је са 2:0, а могла је и до још једног у четвртом гему када је пропустила једну прилику.Са друге стране, Анисимова није била ни близу да запрети одузимањем Арининог сервиса.
Силовито је Белорускиња отворила и други сет у којем је на старту направила брејк. Стигла је и до другог у седмом гему. Противница је имала прилику да врати један, али након што је није искористила, Арина је уписала победу.
Тејлор Фриц - Sputnik Србија, 1920, 21.01.2024
СПОРТ
Новак сазнао противника у четвртфиналу – време је за „редовну муштерију“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала