- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Званично: Мега променила име хале у „ТЦ Дејан Милојевић“

© Фото : АБА лигаДејан Милојевић
Дејан Милојевић - Sputnik Србија, 1920, 22.01.2024
Пратите нас
Обећано – испуњено! Кошаркашки клуб Мега најавио је крајем прошле седмице да ће њихова дворана „Mega Factory“ променити име у Тренинг центар „Дејан Милојевић“, што је од понедељка и званично урађено. У част прерано преминулог легендарног Дејана Милојевића, Мега је променила име своје дворане.
„Мега ће заувек чувати успомену на Дејана Милојевића и све оно што је урадио за клуб, али и за српску кошарку. Милојевић је 17. јануара преминуо изненада у 47. години од последица срчаног удара и у шоку и неверици оставио је читав кошаркашки свет који се данима дирљивим порукама и гестовима опроштао од овог изванредног и сјајног човека. Клуб у коме је Милојевић почео своју тренерску каријеру и коме је донео први трофеј У Купу Радивоја Кораћа, одлучио је да дворана „Mega Factory“ у насељу Браће Јерковић промени свој назив и понесе име Тренинг Центар 'Дејан Милојевић“, наведено је у саопштењу клуба.
С тим у вези, генерални менаџер Меге Горан Ћакић упутио је званичан допис Кошаркашком савезу Србије, регионалној и домаћој лиги, како би се у што краћем року извршила измена података у бази и свим званичним документима везаним за одигравање утакмица у поменутој хали,
„Место на коме је Дејан Милојевић дао немерљив допринос у развоју великог броја врхунских играча и Мегу позиционирао као клуб ван америчког контитнента са највише драфтованих играча у НБА од данас ће симболично носити његово име, и тако заувек од заборава отргнути његов лик и дело и богату тренерску заоставштину“, додаје се у саопштењу.
Подсетимо, Дејан Милојевић провео је радећи као тренер у Меги девет година.
Никола Јокић - Sputnik Србија, 1920, 22.01.2024
СПОРТ
Српско коло у Вашингтону водило Јокића до рекорда сезоне /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала