- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Српско коло у Вашингтону водило Јокића до рекорда сезоне /видео/

© AP Photo / Nick WassНикола Јокић
Никола Јокић - Sputnik Србија, 1920, 22.01.2024
Пратите нас
Никола Јокић водио је Денвер до победе над Вашингтоном у гостима резултатом 113:104. У мечу ком је претходило незванично вече „вече српске баштине“ и играло се коло, Сомборац је био посебно мотивисан и забележио је рекорд сезоне са 42 поена, уз 12 скокова, осам асистенција и три блокаде.
Српска народна ношња, шајкаче, опанци, и наравно чувено коло, подстакло је Николу Јокића да „експлодира“ у Вашингтону и да одигра најефикаснији меч у досадашњем делу сезоне.
Кети Винџ, америчка репортерка с НБА паркета била је фасцинирана српском народном ношњом и традиционалним плесом, за који је рекла да јој је омиљени на свим НБА паркетима и да ће се у будућности потрудити да научи. Али, да се вратимо на импресивног и незаустављивог Николу Јокића, најбољег кошаркаша данашњице.
Денвер је од почетка до краја контролисао дешавања на паркету у Вашингтону, а Јокић је држао школу кошарке. Уводну деоницу Нагетси су решили у своју корист резултатом 33:24, а Јокић је при вођству 25:20 већ постигао 14 поена за свој тим, имао је два скока и исто толико асистенција после непуних 10 минута игре.
Већ тада се могло наслутити колико је центар Денвера и двоструки МВП НБА лиге расположен за игру.
Избројао би врло вероватно кошаркашки геније из Сомбора и до 50 да га тренер Мајкл Мелоун није одмарао у последњем кварталу. Јокић је пола четвртине провео на клупи.
За 36 минута у игри, Никола је шутирао 15/20 из игре, слободна бацања 12/14, имао је три рампе и једну украдену лопту уз поменутих 12 скокова и осам додавања ка саиграчима.
И све то без изгубљене лопте!
Импресионирао је Американце Никола, па се осим српског кола које се играло, са трибина од стране домаће публике у неколико наврата зачуло: „МВП, МВП...“.
Иза Јокића који је затрпао кош ривала са 42 поена, био је Канађанин Џамал Мари са 19, исто толико је постигао и Мајкл Портер Џуниор.
С друге стране најефикаснији је био Кајл Кузма са 17 поена, пратио га је Гафорд са 15, исто толико имао је и Џоунс.
Од осталих српских кошаркаша који су се у ноћи између недеље и понедељка нашли на паркету, Никола Јовић је у убедљивом поразу Мајамија од Орланда – 105:87 постигао само два поена и имао је три асистенције.
НБА резултати
Орландо – Мајами 105:87
Вашингтон – Денвер 104:113
Хјустон – Бостон 107:116
Финикс – Индијана 117:110
Л.А. Лејкерс – Портланд 134:110
Звезда и ФМП - Sputnik Србија, 1920, 21.01.2024
СПОРТ
Звезда победила ФМП
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала