- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Трамп без длаке на језику: Путин и Си веома утицајни и паметни људи, а Бајден – неспособан

© AP Photo / Jose Luis MaganaБивши америчким председник Доналд Трамп
Бивши америчким председник Доналд Трамп - Sputnik Србија, 1920, 23.01.2024
Пратите нас
Бивши председник САД Доналд Трамп изјавио је да руски и кинески лидери Владимир Путин и Си Ђинпинг, за разлику од актуелног шефа Беле куће Џозефа Бајдена, воле своје земље и желе да оне буду успешне.

„Он (председник САД Џозеф Бајден) води разговоре са Путином и Си Ђинпингтом. Свиђало вам се то или не, они су веома паметни људи, веома утицајни. Они воле своје земље и желе да њихове државе успеју. А ми имамо Бајдена који, по мом мишљењу, није способан за то“, рекао је Трамп у интервјуу за телевизију „Фокс њуз“.

Такође, приликом обраћања присталицама у Њу Хемпширу, бивши амерички председник је рекао да је Бајден претња демократији и да је „изузетно некомпетентан“. По његовим речима, актуелни председник „није у стању да повеже две речи, сиђе са бине и нађе степенице“.
Трамп је поновио да ће након доласка на власт спречити трећи светски рат и да ће решити сукоб између Русије и Украјине. Он је додао да не би дошло ни до сукоба у Појасу Газе ни у Украјини да на месту лидера Америке није био „слаб човек“.
Раније је Трамп рекао да је био у добрим односима са Путином и да би, ако дође на власт, решио ситуацију између Москве и Кијева за 24 сата.
Погледајте још:
Доналд Трамп и Џо Бајден - Sputnik Србија, 1920, 06.01.2024
СВЕТ
Окршај Бајден-Трамп: Ко се одушевљава Путином, а ко не би ни продавницу могао да води
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала