- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

„Чудо које би да заустави Ђоковића“ је остало у чуду – крај за Алкараса, Зверев иде у полуфинале!

© AP Photo / Asanka Brendon RatnayakeАлександар Зверев
Александар Зверев - Sputnik Србија, 1920, 24.01.2024
Пратите нас
Александар Зверев приредио је право мало чудо на Аустралијан опену, пошто је у четвртфиналу разбио фаворизованог Шпанца Карлоса Алкараса резултатом 6:1, 6:3, 6:7, 6:4. Немац руског порекла играће за финале против Руса Данила Медведева, који је елиминисао Пољака Хуберта Хуркача.
Тешко да је било ко очекивао да ће Зверев, шести тенисер света, који се мучио са Британцем Камероном Норијем од ког је мало фалило да испадне у осмини финала, бити тако суров и убедљив против другог носиоца у Мелбурну.
С друге стране, чињеница је и да талентовани 20-годишњи Шпанац до сада није наишао на озбиљнијег ривала и на нешто јачи отпор, па је слика коју је створио да је сила, била и илузија, као и његова изјава да је он "чудо које је неопходно да би се Ђоковић спречио у одбрани титуле на Аустралијан опену".
Новак Ђоковић и Карлос Алкарас - Sputnik Србија, 1920, 23.01.2024
СПОРТ
Млади Шпанац „прети“ Ђоковићу
Немац руског порекла силовито је стартовао. На сервис гем препустио је Карлосу само један поен, да би већ у следећем дошао до брејка без изгубљеног поена.
То као да је препало Алкараса који није пронашао решење за офанзивног и мотивисаног Зверева, који га је добио и на Ролан Гаросу 3;1 у сетовима, као и на завршном турниру у Торину где је било 2:1 за Немца руског порекла, док је Алкарас славио на УС Опену и на Мастерсу у Мадриду.
До краја уводног сета који је трајао мање од пола сата, Зверев је збуњеном Шпанцу препустио само један гем.
Нешто боље се провео у наставку Алкарас, који је у другом сету после изједначене борбе, где се играло гем за гем све до 3:3, претрпео поново два брејка.
Прво му је Алкарас „украо“ сервис за 4:3, а затим и за 6:3. Ипак, чини се да је преломна ситуација била при резултату 3:3 у другом сету, када је Алкарас имао брејк лопту и велику шансу да је реализује. Деконцентрисани Шпанац шаље бекхенд директно у мрежу, док је испред себе имао празан део терена. Стиче се утисак, да је та пропуштена прилика преломила меч.
Већ тада је било јасно да се црно пише 20-годишњем Шпанцу који слови за највећег ривала Новаку Ђоковићу у последње време.
Није се опоравио од губитка прва два сета, али је ипак добио трећи са 7:6 и остаоу трци за пласман у полуфинале првог Гренд слема у сезони, иако није деловало да ће бити тако пошто је већ у четвртом гему трећег сета претрпео нови брејк, али је у деветом успео да дође до рибрејка и то у тренуцима када је Зверев сервирао за победу. Изборио се затим Алкарас за изједначење 5:5, није дозволио нови брејк, одлично је сервирао у 12. гему и изборио додатни период трећег сета.
У тај-брејку је био феноменалан, освајао је поене у низу на спектакуларан начин и освојио сет.
На старту четвртог Зверев је направио брејк, Алкарас је затим запретио и успео да изједначи на 1:1, а на истеку трећег сата игре Немац је стекао две брејк лопте.
Искористио је прву и повео са 5:4, дошавши у прилику да по други пут у мечу сервира за победу, осамдесетак минута после прве шансе коју је Шпанац успео да неутралише.
Овога пута то није био случај, Зверев је сачувао свој сервис и искористио прву меч лопту за пласман у полуфинале, што је његова највећа победа у каријери на Гренд слемовима.
Зверев је показао колико је опасан и јасно је да ће после елиминације другог играча света, Рус Данил Медведев морати добро да обрати пажњу, како не би доживео судбину Шпанца.
Ана Калинска - Sputnik Србија, 1920, 24.01.2024
СПОРТ
Окончана бајка Рускиње у Мелбурну – Ана кренула па пала пред Кинескињом
Данил Медведев - Sputnik Србија, 1920, 24.01.2024
СПОРТ
Медведев „преживео“ Пољака и пет сетова за полуфинале у Мелбурну
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала