- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Медведев „преживео“ Пољака и пет сетова за полуфинале у Мелбурну

© AP Photo / Manu FernandezДанил Медведев
Данил Медведев - Sputnik Србија, 1920, 24.01.2024
Пратите нас
Спектакуларан меч у четвртфиналу Аустралијан опена одиграли су Данил Медведев и Пољак Хуберт Хуркак, из ког је као победник после драме режиране у пет сетова и преко четири сата изашао најбољи руски тенисер, који је славио резултатом 7:6, 2:6, 6:3, 5:7, 6:4. Медведев у полуфиналу чека победника двобоја Карлос Алкарас - Александар Зверев.
Очекивала се велика борба између два фантастична играча и сервера. Девети против трећег на свету и јасно је да је Рус био фаворит.
Није могло савршеније да почне по Медведева који је на старту стигао до брејка, затим и до потврде истог.
Трудио се Пољак да поништи ту предност из ране фазе меча и успео је у шестом гему. После тога се водила изједначена борба без брејка, и тајбрејк је решавао питање победника првог сета.
Медведев је био прибранији и славио је резултатом 7:4.
Данил је отворио други сет, али је уследила идентична сцена као с почетка меча. "Крађа", само овога пута Пољака који је повео.
Потврда брејка, а затим и дупли брејк у седмом гему, за на крају убедљивих 6:2 након 39 минута борбе.
Трећи сет припао је Русу резултатом 6:3, већ у четвртом је поново виђена велика борба и Пољак је успео да дође до 2:2 у сетовима, јер је славио 7:5. Иако је Хуркач препустио сервис, дозволивши Русу брејк за 0:1, затим је било и 0:2, успео је до краја да направи два брејка.
Први у осмом, а други у 12. гему за 2:2 у сетовима.
А, онда спектакл у петом сету. Обојица су били изузетно уморни и скраћивали су поене, играли су сервис волеје, излазили на мрежу. Размене више нису биле тако дуге, што је и логично после борбе од четири сата и три минута колико је трајало ово полуфинале.
Медведев је успео у седмом гему да дође до брејка и да поведе 4:3. У десетом је сервирао за пласман у полуфинале.
Рус није искористио прву сет лопту на свој сервис гем. У размени од 20 удараца послао је лоптицу у мрежу и дозволио је незгодном Пољаку да остане још мало у игри.
Ипак, већ следећу је реализовао и пласирао се у полуфинале, после епског и спектакуларног двобоја у ком је на крају успео да оправда улогу фаворита.
„Искрено, просто сам остао без гаса. Био сам у проблему већ у другом сету. Рекао сам себи пробај да останеш јак. После није било концентрације, али трудио сам се. Срећан сам што сам на крају успео да победим Хуркача и дођем до полуфинала", рекао је Медведев.
Рус је био задовољан како је одиграо код скраћених поена. Био је агресиван, излазио је доста на мрежу после ритерна, а све је то био део добро сковане тактике.
„Било је смешно после прес конференције, причао сам и тамо о ритерну, кад одлучим да изађем на мрежу и да одиграм сервис волеј. Функционисало је све добро, то је најважније. Некад када му дате времена мало да подигне лопту, рискантно је ићи на мрежу. Али морате, био сам толико уморан. Просто нисам имао осећај да имам довољно снаге да добијем те поене, и рекао сам шта ме брига".
Упркос исцрпљујућем мечу од четири сата и три минута, Медведев је стигао и да се нашали док је давао изјаву Џону Мекинроу на самом терену.
"Помислио сам, сутра сам у авиону ако изгубим. Зато сам ризиковао. Да сам изгубио, схватио сам да нећу стићи на први авион јер је 2 ујутру, па сам рекао себи да морам да победим. Овако бих морао да зовем супругу да је зовем да јој кажем да ћу остати још један дан дуже у Аустралији“, рекао је Медведев и насмејао присутне на „Род Лејвер Арени“ и додао:
„Имао сам тешке моменте на овом турниру, али волим турнир и захвалан сам свима на подршци“.
Медведев сада може да ужива у одмору, и да гледа ко ће му бити наредни ривал у Мелбурну - Карлос Алкарас или Немац руског порекла Александар Зверев.
Моника Селеш - Sputnik Србија, 1920, 24.01.2024
СПОРТ
Моника није сумњала у Новака: „Знала сам“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала