- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Моника није сумњала у Новака: „Знала сам“

© Sputnik / Валерий Левитин / Уђи у базу фотографијаМоника Селеш
Моника Селеш - Sputnik Србија, 1920, 24.01.2024
Пратите нас
Новак Ђоковић је тријумфом над Американцем Тејлором Фрицом у четвртфиналу Аустралијан опена изједначио рекорд Монике Селеш по броју узастопних победа у Мелбурну – 33, рекавши да му је легендарна Новосађанка била у глави сваког дана, док се „Мала Мо“ огласила нешто касније и рекла да никада није сумњала у српског и светског аса.
Селешова која је прво играла под заставом Југославије, а касније Сједињених Америчких Држава, знала је од самог почетка Новакове каријере да је посебан, да је другачији, и да ће остварити велике ствари, самим тим и оборити велики број рекорд.
Један од у мору од њих, могао би да падне већ у петак, уколико Новак Ђоковић буде славио против Италијана Јаника Синера. Новак је за сада изједначио рекорд Монике Селеш по броју узастопних победа на првом гренд слему, јер му је Американац Фриц био 33. узастопна „жртва“.
„Давно сам престала да бројим Новакове гренд слем трофеје, јер сам знала да ће оборити све рекорде и да ће поставити неке изузетно тешке за генерације које долазе. Само бих волела да смо играли у истој ери, и било би сјајно да смо одиграли један микс заједно. То би заиста било феноменално. Хвала ти Новаче на захвалности и поштовању, и идемо даље, освојио Аустралијан опен“, написала је на друштвеним мрежама легендарна Моника Селеш.
Ђоковић се у петак у полуфиналу Аустралијан опена састаје са фантастичним Синером, који му је на крају прошле сезоне направио велики број проблема, док тренутно у Аустралији „грешник“ игра вероватно најбољи тенис од свих и због тога ће Ђоковић имати изузетно тежак задатак да дође до 34. победе у низу, чиме би срушио рекорд Селешове.
Данил Медведев - Sputnik Србија, 1920, 24.01.2024
СПОРТ
Медведев „преживео“ Пољака и пет сетова за полуфинале у Мелбурну
Новак Ђоковић и Карлос Алкарас - Sputnik Србија, 1920, 23.01.2024
СПОРТ
Млади Шпанац „прети“ Ђоковићу
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала