- Sputnik Србија, 1920, 26.08.2021
ДРУШТВО
Друштвене теме, занимљиве приче, репортаже, догађаји, фестивали и културна дешавања из Србије, и остатка света

Ватрогасци, хеликоптери, Хитна помоћ на терену: Локализован пожар у Кинеском тржном центру /фото/

Пратите нас
Након четири сата борбе са пожаром, ватрогасци су успели да локализују пожар у Кинеском тржном центру у Блоку 70. На терену су екипа Хитне помоћи као и 25 возила и 76 ватрогасца. Полиција је евакуисала све који су у близини. Нема повређених.
Како јавља репортер Спутњика припадници жандармерије стигли су на лице места како би обезбеђивали објекат.
По избијању пожара, у току укључења на ТВ Прва чуле су се експлозије. Пожар гасе и два хеликоптера МУП-а, као и руски хеликоптер „Ка-32“.
У Министарству унутрашњих послова кажу да је дојава за пожар у кинеском тржном центру у Јурија Гагарина добијена у 06:57.
На терен је упућено укупно 76 ватрогасаца-спасилаца са 25 возила из ватрогасних станица Нови Београд, Земун, Кошутњак, Вождовац и Звездара.
Начелник Сектора за ванредне ситуације Министарства унутрашњих послова Лука Чаушић казао је за Спутњик да су екипе стигле за само пар минута, али да се пожар већ разбуктао.
Он додаје да су хеликоптери дали изузетан допринос да овај пожар буде што пре стављен под контролу.

„Задовољни смо јер смо значајан број објеката успели да спасемо, а размере свега ћемо моћи да утврдимо кад све буде угашено“, рекао је он.

Чаушић је напоменуо да је важно што је спречено ширење пожара на друге локале који се налазе иза тржног центра, како би се сачувао бар један онај део локала које ватра није захватила.
„За сада смо у томе смо успели и, као што сам рекао, најважније је да немамо повређених и страдалих“, рекао је Чаушић.
На питање шта отежава гашење пожара, он је рекао јако много пластике, робе, тканине која је складиштена и по крову и по објектима и просторима тржног центра.
„Такође, чули смо и неке детонације, претпоставља се да потичу од експлозија плинских боца које се налазе у ресторану, брзе хране који је изгорео, на срећу сада више те детонације не чујемо. Нажалост ми смо већ 2021 имали искуство великог пожара у овом центру, тада смо спасили 200-360 објеката, такође надамо се да ћемо успети да спасемо један део и сада, међутим, као што сам рекао веома велика количина лакогориве материје која емитује веома високу температуру, у ствари је оно што је најтеже од оваквих објеката“, рекао је он.
Чаушић је рекао и да ће се узрок избијања пожара знати након гашења, када надлежне службе изврше увиђај.
Пожар у Кинеском тржном центру на Новом Београду - Sputnik Србија, 1920, 24.01.2024
МУЛТИМЕДИЈА
Надреалне сцене са места пожара у Кинеском тржном центру на Новом Београду /фото/
Пожар у Кинеском тржном центру на Новом Београду - Sputnik Србија, 1920, 24.01.2024
ДРУШТВО
Полиција евакуише све у близини Тржног центра: Опасност од пуцања плинских боца
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала