- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Неустрашива Сабаленка преко Американке до новог финала у Аустралији

© AP Photo / Asanka Brendon RatnayakeАрина Сабаленка
Арина Сабаленка - Sputnik Србија, 1920, 25.01.2024
Пратите нас
Арина Сабаленка, белоруска тенисерка, пласирала се у финале Аустралијан опена после победе над Коко Гоф, америчком тенисерком, резултатом 7:6, 6:4. Белорускиња је до нове борбе за титулу стигла без изгубљеног сета.
Реприза женског финала на УС Опену у полуфиналу првог Гренд слема у сезони обећавала је атомски тенис и снажнце ударце на којима би Арини Сабаленки и Коко Гоф позавидели и поједини тенисери.
Напетост је била загарантована, а одмах се и приметила јер је већ у првом делу првог сета дошло да размене брејкова. Први је напправила Сабаленка, а Гоф је одмах узвартила. Од тог момента чинило се да више самопоуздања има Белорускиња.
„Мислим да сам успела да се фокусирам, спремна сам била на то да ће се она добро кретати, да ће све враћати. Била сам спремна увек да одиграм додатни потез, спремна сам била на све“, рекла је Сабаленка. Њено ривалство са Коко Год постаје све узбудљивије, а нада се и Сабаленка да ће имати још прилика да се сретне са Американком. „Хвала пуно, ценим подршку, атмосфера је била сјајна. Увек велика битка са њом, сјајна тенисерка, шта год да буде увек одиграмо сјајан меч. Надам се да ћемо у будућности играти још доста финала“, поручила је Сабаленка.
То је потврдила када је у шестом гему још једном Американки одузела сервис гем, али онда само један тренутак пада концентрације могао је да донесе преокрет. Играо се девети гем, Арина је сервирала за сет, а онда је пред други сервис зачула повик из публике и после тога одиграла лош поен.
Уследила је дупла сервис грешка и велика протраћена шанса. Моментум је био на страни Гоф која је направила нови брејк и у тим тренуцима она је имала шансу да освоји сет, али „последњи воз“ ухватила је моћна Арина која изједначује за тај-брејк који је одиграла маестрално.
Да је играла против било које друге противнице белоруска тенисерка вероватно би далеко боље отворила други сет, али Сабаленка је са друге стране имала одличну Американку која је у првом гему спасила две брејк лопте.
Прилику да одузем сервис противници Сабаленка није искористила ни у седмом гему, али позитивно је било то што Гоф није имала шансе на њен сервис.
Наставила је Белорускиња да врши притисак на сервис Американке нарочито форхендом којим је уписала 18 винера! У правом моменту Сабаленка је направила брејк и дошла је у ситуацију да сервира за финале. У тај гем стали су и дупла сервис грешка и ас, као и велики аут и то форхендом који толико добро слуша Арину.
На крају сачекала је Белорускиња грешку Американке и стигла до меч лопте коју није успела да искористи јер је невероватан поен винеорм завршила Гоф. Међутим, другим асом Сабаленка стиже до нове прилике коју је искористила.
Перфектан меч завршен је Арининим осмехом и сузама Коко.
„Мислим да сам успела да се фокусирам, спремна сам била на то да ће се она добро кретати, да ће све враћати. Била сам спремна увек да одиграм додатни потез, спремна сам била на све“, рекла је Сабаленка.
Њено ривалство са Коко Год постаје све узбудљивије, а нада се и Сабаленка да ће имати још прилика да се сретне са Американком.
„Хвала пуно, ценим подршку, атмосфера је била сјајна. Увек велика битка са њом, сјајна тенисерка, шта год да буде увек одиграмо сјајан меч. Надам се да ћемо у будућности играти још доста финала“, поручила је Сабаленка.
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 25.01.2024
СПОРТ
Новак против Синера и сунца за ново финале – поново незгодан термин за најбољег на свету
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала