- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Москва: Због пораза Запада у Украјини могуће нове антируске провокације

© Sputnik / Алексей Майшев / Уђи у базу фотографијаДиректор Спољнообавештајне службе Русије Сергеј Наришкин на XI Московској конференцији за међународну безбедност
Директор Спољнообавештајне службе Русије Сергеј Наришкин на XI Московској конференцији за међународну безбедност - Sputnik Србија, 1920, 25.01.2024
Пратите нас
Велика је вероватноћа да ће, због пораза Запада, доћи до нових антируских провокација у Украјини, али не треба очекивати да ће оне имати неки дуготрајнији ефекат, рекао је директор Спољнообавештајне службе Русије Сергеј Наришкин.
„Данас, када Запад трпи пораз у Украјини, велика је вероватноћа да ће бити организоване најразличитије провокације… Ипак, желео бих да нагласим да је дејство и ефекат таквих провокација краткотрајан, посебно што у савременом свету свака тајна информација, па и лаж, врло брзо постаје јавна“, рекао је Наришкин у интервјуу за Спутњик.
Криза у Украјини коју је испровоцирао западни блок пружа бројне примере да су САД, Велика Британија и њихови савезници спремни на најгнусније провокације да би променили ток догађаја у своју корист, додао је он.

„Сетимо се малезијског ‘боинга’ који су обориле украјинске снаге или гнусне провокације у Бучи за које су покушали да оптуже Русију. Сетимо се и априла 2022. године када је изведен ракетни напад на железничку станицу у Краматорску када је Запад одмах оптужио Русију иако се врло брзо разјаснило да је ракета припадала украјинској војсци“, рекао је он и подсетио и на украјинске артиљеријске нападе на Запорошку нуклеарну електрану.

Наришкин је рекао и да резултати интерних социолошких анкета на Западу показују да је тамошње становништво уморно од украјинске кризе и не верује у победу над Русијом.
„Мало ко још верује у могућност победе над Русијом и мало ко види сврсисходност пружања колосалне финансијске помоћи банди Зеленског. И нико не разуме зашто становништво Запада мора трпи због тога“, рекао је Наришкин, додајући да због тога на Западу покушавају да убеде грађане да постоји опасност од агресије Русије.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала