- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Алкарас верује у Новаков пораз: Сви полуфиналисти могу да га победе

© AP Photo / Andy WongКарлос Алкарас
Карлос Алкарас - Sputnik Србија, 1920, 25.01.2024
Пратите нас
Карлос Алкарас, шпански тенисер, после пораза у четвртфиналу Аустралијан опена, истакао је да је показао срамотан ниво тениса, а говорио је и о предстојећим полуфиналима наглашавајући да би Јаник Синер могао да победи Новака Ђоковића.
Пре Аустралијан опена увелико се причало о потенцијалном финалу између Новака Ђоковића и Карлоса Алкараса, али млади Шпанац потврдио је оно о чему се слутило, односно да није у најбољој форми стигао у Мелбурн.
Сјајан меч одиграо је Саша Зверев који је савладао Шпанца у четири сета, а Алкарас је очекивано био разочаран. Осим о свом мечу Карлос се дотакао и предстојећих полуфинала, нарочито меча између Новака Ђоковића и Јаника Синера.
„Мислим да играчи који су се пласирали у полуфинале имају тај ниво игре да могу да победе Новака. Хајде да видимо. Није лако победити Новака на било ком турниру, а милим да је то теже урадити на гренд слему. следи му дуле са Јаником Синером, који игра невероватан тенис, Није изгубио сет на овом турниру. То значи да он има ниво тениса и капацитет да победи Новака. Гледаћу те мечеве и да, мислим да сви играчи који су полуфиналу могу да га победе“, рекао је Алкарас.
Објаснио је Шпанац да је у мечу против Зверева било ситуација у којима може да се врати у меч, али да те шансе није искористио.
„Драго ми је што сам завршио трећи сет играјући сјајан тенис. На почетку четвртог сета нисам могао да останем на овом нивоу. Али у сваком случају, нашао сам начин да га сломим. Мислим да сам имао шансе, на 4:3 у четвртом сету. Нисам то искористио. Играо сам добар тенис у четвртом сету. Очигледно није то био мој најбољи ниво, али он је био добар. Нисам искористио своје шансе, било је много осцилација и са нивоом мог тениса, али и са сервисом. Нисам успео да пронађем добар сервис. Тако да је било тешко носити се са тим притиском на који ме је стављао сваки пут када сам сервирао“, рекао је Алкарас на конференцији после пораза.
Поучио је да је када се све сабере показао срамотан ниво тениса.
„То је то. Морам да побољшам своју игру. Морам још да радим на томе, па ћемо видети у будуц́ности. Али, ово је био мој срамотни ниво тениса. Био је ово добар турнир за мене, дошао сам до четвртфинала, играо добар тенис. Као што сам рекао, тужан сам због свог нивоа у четвртфриналу, јер сам коло раније играо добар тенис са много самопоуздања. Генерално, напуштам турнир срећан. Играо сам овде сјајне мечеве, четвртфинале гренд слема је добар резултат, али није оно што тражим", рекао је Алкарас.
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 25.01.2024
СПОРТ
Новак против Синера и сунца за ново финале – поново незгодан термин за најбољег на свету
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала