- Sputnik Србија, 1920, 26.08.2021
ДРУШТВО
Друштвене теме, занимљиве приче, репортаже, догађаји, фестивали и културна дешавања из Србије, и остатка света

Вучић са Марицом Михајловић из Сремске Митровице: Више одговорности у раду са мајкама и децом

© Sputnik / Лола ЂорђевићАлександар Вучић се састао са Марицом Михајловић из Сремске Митровице
Александар Вучић се састао са Марицом Михајловић из Сремске Митровице - Sputnik Србија, 1920, 25.01.2024
Пратите нас
Председник Србије Александар Вучић примио је данас Марицу Михајловић из Сремске Митровице чија је беба после порођаја преминула, а која је после тога оптужила гинеколога за акушерско насиље. Он је поручио да они који раде са децом и мајкама морају да покажу највише одговорности и озбиљности, како се више не би дешавали такви случајеви.
Вучић је током разговора са Михајловић, која је у јавности изнела оптужбе на рачун лекара који је порађао због смрти бебе, рекао да је прочитао све што му је било доступно о том случају, не само њене изјаве, већ и изјаве надлежних лица, сестара, бабица, лекара.
"Из изјава других сам видео да сте од почетка тражили, молили за царски рез, да не улазим у посао лекара и да никога не осуђујем пре пресуде. Жао ми је што сте кроз све прошли и пре свега жао ми је због последица. Дете да вратимо не можемо, али можемо да покушамо себе да мењамо и да имамо другачији однос у будућности. И зато се надам да ће ова ваша исповест, све што сте рекли, све на шта сте нас упозорили, бити сигнал људима који раде, са мајкама, са децом", поручио је Вучић.
Он је истакао да је 99 одсто лекара је максимално посвећено и најбоље могуће ради свој посао, а да ће оних један одсто морати још већу пажњу да усмери ка оним животима који су нам најважнији.
"Видео сам да су све бабице биле веома фер и да су све у највећем делу потврдиле оно што сте ви рекли. Много је важно да све људе који раде тај најлепши, најхуманији посао у нашој земљи у сваком тренутку, без обзира на личне проблеме са којима се суочавају, да увек буду сто процентно посвећени мајкама, деци, јер је ту просто највећа одговорност. Зато верујем да ћемо, а да не доносимо пресуде без суђења, моћи да установимо нека нова правила и више одговорности и озбиљности", рекао је Вучић.
Додао је да му је било чудно, јер је лекар који је порађао Марицу много добрих ствари учинио у животу.
Нагласио је да је чуо о проблемима које Марица има, од социјалних до других, и да ће држава свакако гледати да јој помогне.
"Хвала вам на поштењу, храбрости и отворености коју сте показали. То ће спречити да се тако нешто не понови другим људима", закључио је Вучић.
Он је поручио Маричином мужу да сада мора да још више да води рачуна о својој супрузи.
Марица је захвалила председнику што их је примио и саслушао.
"Хвала вам што сте нас примили, што сте хтели да попричате са нама, што сте нас подржали. Надам се да ће правда бити да задовољена и да ће кривац бити кажњен", рекла је Марица Михајловић.
Министарка здравља Даница Грујичић - Sputnik Србија, 1920, 24.01.2024
ДРУШТВО
Министарка здравља: Није завршен обдукциони налаз бебе, треба сачекати да се заврши истрага
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала