- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Ана Ивановић предвидела победу Сабаленке – па јој честитала: „Одлучна да одбрани титулу“

© AP Photo / Alessandra TarantinoАрина Сабаленка
Арина Сабаленка - Sputnik Србија, 1920, 26.01.2024
Пратите нас
Једна од прва честитки за пласман у финале Аустралијан опена, Арини Сабаленки стигла је од Ане Ивановић, прослављене српске тенисерке. Бивша прва тенисерка света пратила је цео меч и огласила се одмах по завршетку.
За Ану Ивановић готово све колегинице увек су имале само речи хвале, како тенисерке њене генерације тако и млађе којима је често Српкиња један од узора.
Један од разлога за то је поштовање која је Ана увек указивала противницама и колегиницима, а то ради и данас када се више професионално не бави тенисом већ само ужива гледајући мечеве.
Није прескочила ни полуфинале Аустралијан опена између Арине Сабаленка и Коко Гоф, које је коментарисала и док је било у току, а онда се огласила и на крају после победе Белорускиње.
„Како интeнзиван меч са пуно шанси за обе тенисерке. Честитке Арини Сабаленки на пласману у друго узастопно финале, одлучна је у одбрани своје титуле. Главу горе Коко Гоф, била је то јака представа и сигурна сам да те чека још много ога ове сезоне“, написала је Ана.
Убрзо је стигао одговор белоруске тенисерке.
„Хвала ти“, узвратила јој је Сабаленка.
Занимљиво је да се Ана огласила и пре овог меча и открила да верује у Сабаленкину победу.
„Полуфинала су увек нешто специјално за обе тенисерке, поготово на Гренд слему. Како се полуфинала на Аустралијан опену ближе, јако сам узбуђена и свима желим срећу. Моја претпоставка, Сабаленка и Шенг иду у финале, шта ви мислите?“, написала је Ана пре овог полуфинала мислећи на то да ће Кинвен Шенг савладати Дајану Јастремску.
Српска тенисерка је претходних дана често на друштвеним мрежама коментарисала тениске мечеве, а с обзиром на то да то уради са пуно професионализма и посвећеношћи Ана би могла да се опроба и у улози коментатора.
Неколико месеци након што је 2008. године Новак освојио свој први Гренд слем Аустралијан опен, свој Гренд слем пехар подигла је и Ана на Ролан Гаросу. Била је прва на свети и укупно је освојила 15 титула.
Професионалну каријеру Ана Ивановић завршила је 2016. године.
Арина Сабаленка - Sputnik Србија, 1920, 25.01.2024
СПОРТ
Неустрашива Сабаленка преко Американке до новог финала у Аустралији
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала