- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Италијани „попели“ Синера на Олимп

© AP Photo / Alessandra TarantinoЈаник Синер
Јаник Синер - Sputnik Србија, 1920, 26.01.2024
Пратите нас
Светски медији очекивано су са пуно пажње испратили сензацију у Мелбурну и елиминацију Новака Ђоковића у полуфиналу Аустралијан опена од Јаника Синера. Италијанска "Газета дело спорт" изашла је у јавност с насловом "Синер на Олимпу, побеђен Ђоковић".
У грчкој митологији планина Олимп је дом Богова, па су колеге из Италије на довитљив начин успеле да осликају доминацију и победу Јаника Синера над Новаком Ђоковићем.
У прошлости су се играли с насловом око крунисања "грешника", ком је Новак предао круну, било је то после победе Италијана у групној фази Завршног Мастерса у Торину, с тим што су се тад жестоко прешли, јер су пожурили.
Новак јесте пао тада пред Синером, али је у далеко важнијем њиховом двобоју у финалу Србин изашао као апсолутни победник.
Сада је "Газета" избегла круну, крунисање и све остало из претходног пута, већ су на оргиналан начин "попели" свог хероја нације Јаника Синера на чувену планину Олимп.
Када су у питању британски медији, Дејл Мејл се определио за наслов "No way back for Novak", што у преводу на српски значи да за Новака нема повратка.
Подсетимо, светски број један пао је у полуфиналу у борби од четири сета пред страшним Италијаном, који се изборио за прво гренд слем финале у досадашњој каријери. Синер је славио по сетовима 6:1, 6:2, 6:7, 6:3 и нанео је Ђоковићу први пораз после шест година на Аустралијан опену, прекинувши његов невероватан низ од 33 узастопне победе.
Синер је тако још једном показао да је најопаснији могући ривал за 36-годишњег Србина, ког је победио у претходна три од четири међусобна дуела, док је укупан скор 4:3 за Ђоковића.
Јаник Синер - Sputnik Србија, 1920, 26.01.2024
СПОРТ
Синер јасан: Победа каријере!
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 26.01.2024
СПОРТ
Ђоковић: „Један од најгорих мечева – надам се да ћу се вратити“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала