- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Путин: У зони специјалне операције - 600.000 руских војника; Све што се десило у Донбасу је геноцид

© POOL / Уђи у базу фотографијаВладимир Путин
Владимир Путин - Sputnik Србија, 1920, 26.01.2024
Пратите нас
У зони специјалне војне операције, која се протеже скоро 2.000 километара, налази се више од 600.000 руских војника, рекао је председник Русије Владимир Путин.
„Све што се догађало у Донбасу је геноцид. На нашим историјским територијама Русима су одузели сва права. На територији Украјине почели су да стварају антируску енклаву и нису нам оставили никакве шансе“, рекао је Путин у Санкт Петербургу током сусрета са студентима учесницима СВО.
Како је рекао, Русија је трпељиво, мирним путем градила односе са Украјином до 2014. Године, али онда су то спречили противници Русије.
„Наш геополитички противник је извршио државни преврат (у Украјини) и почео и физички да истребљује оне који су били спремни да граде нормалне односе са Русијом“, рекао је руски лидер.
Према његовим речима, специјална операција је покушај да се прекине рат. Он је изразио уверење да ће Русија остварити све постављене циљеве у операцији.
Специјална операција је била покренута како би се заштитили интереси Русије, никаквих других мотива није било, нагласио је председник Русије.
Путин је напоменуо и да су националисти после распада СССР били "стварни господари Украјине".
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала