- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Шеф руске обавештајне службе: Запад планира да организује револуцију у Русији

© Sputnik / Оливера ИкодиновићПериод принудних нерадних дана за Московљане
Период принудних нерадних дана за Московљане - Sputnik Србија, 1920, 26.01.2024
Пратите нас
Запад размишља о томе да организује револуцију и у Русији, али то му неће успети, рекао је за Спутњик директор Спољнообавештајне службе Русије Сергеј Наришкин.
По његовим речима, западна, пре свега америчка обавештајна заједница, искрено је поверовала у моћ својих технологија за свргавање такозваних неподобних режима.
„Заиста, треба им одати признање, они су одговорни и за трагедију такозваног 'арапског пролећа', тај хаос, хиљаде и хиљаде изгубљених живота и разарање. Западне земље, пре свега САД, одговорне су и за трагедију украјинског 'евромајдана' са чијим последицама се свет носи до данас“, оценио је Наришкин.
Како је додао, због „вртоглавице од таквих успеха“ западњаци су помислити да на исти начин могу да се обрачунају и са Русијом.
„Међутим, ништа од тога им није успело нити ће им успети“, поручио је Наришкин.
Он је додао да Спољнообавештајна служба Русије има информације да руководство и службе западних земаља ипак схватају да је ситуација у Русији стабилна и да се народ ујединио око политичког руководства земље.
Наришкин је такође казао да западне обавештајне службе, пре свега британска Ми6, припремају украјинске диверзантске групе за провокације у нуклеарним електранама у Русији.
Погледајте још:
Директор Спољнообавештајне службе Русије Сергеј Наришкин на XI Московској конференцији за међународну безбедност - Sputnik Србија, 1920, 25.01.2024
РУСИЈА
Москва: Због пораза Запада у Украјини могуће нове антируске провокације
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала