- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Тринкијери: Неко заради новац, неко има трофеје, али ово се не одузима – моје срце је у Партизану

© Sputnik / Антон Денисов / Уђи у базу фотографијаАндреа Тринкијери
Андреа Тринкијери - Sputnik Србија, 1920, 27.01.2024
Пратите нас
Андреа Тринкијери, италијански кошаркашки тренер, водио је Партизан у периоду од 2018. до 2020. године, а и данас када у српску престоницу долази као тренер Жалгириса који игра против црно-белих истиче да му је срце остало у Београду.
Кошаркаши Партизана савладали су екипу Жалгириса у Арени у 23. колу Евролиге, а навијачи нису само дирнули црно-беле већ и Андреу Тринкијерија.
„Неко може цео живот да ради, може да добије трофеје, да заради лову, али ово је нешто што нико не може да ти одузме. На крају крајева се за то ради. Ја сам овде дао све - добро, лоше, све. Неко од Партизана ми је рекао јако лепе ствари које мени вреде више од резултата и титуле. Ја ћу увек да будем захвалан, моје срце је увек овде. Немам ништа паметније да ти кажем. Увек ми је..", рекао је Тринкијери који је потом показао на срце.
Честитао је Италијан Партизану и нагласио да је његов тим скупо коштала фантастична партија Пи Џеј Дозира.
„Прво желим да честитам Жељку и Партизану јер су играли одличну утакмицу и били су бољи. Мислим да је наш тим одиграо добро, само нам је фалио још један играч у нападу. Добри смо били на Пантеру, али нисмо нашли начин да чувамо Дозира, који не игра увек овако добро и то је моја одговорност. Могу само да кажем мојим играчима да ја више верујем од њих“, рекао је Тринкијери.
Додао је Тринкијери још једном да његов тим није знао да заустави најважнијег играча.
„Играш против добре екипе, велике. Мораш да знаш где је почетак проблема, а почетак је да нисмо знали да зауставимо човека који искористи 10-15 дриблинга. То је тежак шут, али га је он сваки пут погодио“, нагласио је Тринкијери.
Богдан Богдановић - Sputnik Србија, 1920, 27.01.2024
СПОРТ
Богдан блистао – али остао у Лукиној сенци
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала