- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Богдан блистао – али остао у Лукиној сенци

© AP Photo / Hakim Wright Sr.Богдан Богдановић
Богдан Богдановић - Sputnik Србија, 1920, 27.01.2024
Пратите нас
Богдан Богдановић, српски кошаркаш, одиграо је одличну утакмицу против Даласа који је савладао Атланту резултатом 148:143. Спектакуларну утакмицу обележио је Лука Дончић који је постигао 73 поена.
Кошаркаши Атланте урадили су чини се све што су могли, али Далас Маверикси нису посустали до самог краја и уз то су имали Луку Дончића који је сам дао готово половину поена које је постигао његов тим.
Богдан Богдановић на паркету је провео 27 минута и за то време упиоса је 24 поена, четири скока, две асистенције, а имао је и две украдене лопте.
Српски капитен шутирао је 5/13 за два поена, 4/9 за три и био је оба пута прецизан на линији пенала.
Богдан се највише истакао у другој деоници у којој је убацио три тројке, а у тим моментима утакмица је била поптуно изједначена и није се могао наслутити победник.
Далас је у последњој деоници поново преузео иницијативу , али на минут до краја Атланта је имала само минус четири и имали су прилику да додатно закомпликују само завршницу.
Међутим, ту је било Лука Дончић који који је на паркету провео 45 минута и до самог краја имао је невероватну енергију. Убацио је нестварних 73 поена, уз десет скокова и седам асистенција.
У тиму Атланте најбољи је био Тре Јанг са 30 поена, једним скоком и 11 асистенција.
Када је реч о српским кошаркашима на терену је у ноћи између петка и суботе био и Василије Мицић који је са Оклахомом савладао Њу Орлеанс резултатом 107:83. Васа је на паркету провео 17 минута и за то време постигао је три поена, два скока и једну асистенцију.
Кошаркаши Партизана - Sputnik Србија, 1920, 26.01.2024
СПОРТ
Партизан „из минуса“ до победе над Жалгирисом!
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала