- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Обрадовић: Лоше смо почели – али ја ћу да будем на страни мојих играча

© Sputnik / Лола ЂорђевићТренер кошаркаша Партизана Жељко Обрадовић
Тренер кошаркаша Партизана Жељко Обрадовић - Sputnik Србија, 1920, 27.01.2024
Пратите нас
После победе Партизана над Жалгирисом, Жељко Обрадовић, тренер црно-белих, имао је разлога да буде задовољан јер је његова екипа како је истакао победила јако добар тим. Похвалио је трофејни стручњак Пи Џеј Дозира, а потом је говорио и о изједначености тимова у Евролиги.
Упркос лошем почетку кошаркаши Партизана пробудили су се и уписали 12. победу у Евролиги ове сезоне.
„Верујем да смо победили јако добар тим. Они знају како да играју, дошли су овде јако добро припремљени и добро су отворили меч. Успели смо да нађемо начин да то преокренемо и подигли смо енергију уз ову сјајну атмосферу“, рекао је на почетку конференције Жељко Обрадовић.
Најбољи појединац у екипи црно-белих био је Пи Џеј Дозир који је уписао 23 поеена, скок и четири асистенције, а проценат шута био му је одличних 83 одсто.
„То није била цела утакмица јер је Пи Џеј играо 27 минута и 40 секунди. Значи било је и друго време када су неки други играчи узимали одговорност и одбрамбено и нападачки. Али сигурно да је имао сјајну утакмицу. Његова статистика је импреисвна, промашио је само две лопте. Покушавали смо да будемо агресивни на целом терену, да одиграмо агресивно, да их натерамо на грешке, на изгубљене лопте. Али смо и ми имали превише изгубљених лопти“, истакао је прослављени тренер Партизана.
Добио је Обрадовић питање зашто су играчи „мазохистички“ отворили меч са чиме се није сложио.
„Тешко је одговорити на питање кад се користи такав неки израз, али то је ваше право. Ја ћу да будем на страни мојих играча, али ћу се сложити са вама да смо лоше почели утакмицу, то је сигурно. То је евидентно, дозволили смо противнику да направи 3:13 када смо могли да правимо фаулове. Нисмо на почетку имали ни добар распоред и то је тако. Нисмо одиграли добро, али смо после тога наши начин да одиграмо веома добру утакмицу, пре свега одбрамбено. То је ваљда богатство кошарке да можеш да утичеш“, рекао је Обрадовић.
Партизан има само победу мање од шестопласираног Монака,а како трофејни стручњак истиче управо је то чар Евролиге.
„Једна лопта, један посед мења ову игру коју сви волимо. Постоји противник, нема то да водиш осам разлике и да ћеш да добијеш утакмицу. Није то баш тако. Да је тако не бисмо имали ову изједначеност у Евролиги. Погледајте табелу, поново се један тим одвојио, а разлика између другог и нас је можда три победе. Изједначеност је карактеристика ове Евролиге. Мислим да је Еворлига врло занимљиво такмичење и да то сви препознају. Ми смо успели да се одвојимо много радећи. Могло је да буде и другачије. Сигурно да квалитет оба противника доводи до тога на терену“, истакао је Обрадовић.
Црно-бели су се за Жалгирис спремали темељно као и за сваку утакмицу, али тренер Партизана признаје да није било пријатно када су гости на почетку повели 13:3.
„Верујте ми да анализирамо баш дубоко свкау утакмицу и сваки детаљ утакмице. Имали смо два много добра тренинга, то нам се није деисло одавно и био сам сигуран да ћемо да одиграмо добру утакмицу. Кад је почело како је почело увек се запиташ да ли си у праву“, истакао је Обрадовић.
Наредна утакмица кошаркаше Партизана очекује већ у недељу када је заказан сусрет са Црвеном звездом у оквиру АБА лиге.
„Имаћемо тренинг, биће нам потребна другачија енергија у односу на претходни меч. Играчима сам рекао да се одморе, у суботу имају тренинг. Видећемо ко има највеће оптерећење. Одрадићемо један пристојан тренинг“, закључио је Жељко Обрадовић.
Богдан Богдановић - Sputnik Србија, 1920, 27.01.2024
СПОРТ
Богдан блистао – али остао у Лукиној сенци
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала