- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Муратоглу верује у најбољег на свету: Било је шокантно – али Новак ће осетити олакшање

© AP Photo / Asanka Brendon RatnayakeНовак Ђоковић
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 28.01.2024
Пратите нас
Новак Ђоковић, најбољи тенисер света, играо је далеко испод свог нивоа у полуфиналу Аустралијан опена против Јаника Синера и то је и сам истакао после меча. Међутим једна лоша партија не значи крај већ напротив још једно ново буђење које би према речима Патрика Муратоглуа Новаку могло да донесе још неколико Гренд слем титула.
Аустралија је краљевство Новака Ђоковића, али круну на старту нове сезоне неће понети српски ас. За изненађење и Новаков пораз у полуфиналу побринуо се Јаник Синер, али једним делом и први рекет света који није играо онако како зна.
Меч је анализирао и Патрик Муратоглу, чувени тениски тренер, који верује да је Новака утицало и то што га је млади Италијан два пута победио у завршници прошле сезоне, најпре у групној фази завршног мастерса, а потом и у полуфиналу Дејвис купа што је био један од најболнијих пораза у Ђоковићевој каријери.
„Било је шокантно видети Новака да у полуфиналу гренд слема, толико није у стању да игра, а поготово Аустралијан опена који је на неки начин његов дом. Један од кључева јесте то што га је у финишу прошле сезоне Синер двапут победио. Последњи пут је био најболнији, јер знамо колико је Дејвис куп важан Новаку, и био је густ меч. То је вероватно објашњење број један зашто је Синер одиграо тако добар меч, а Ђоковић није био у стању да одигра тако“, рекао је Муратоглу.
Легендарни тренер сматра да је Новак морао да осети притисак и да ће сада када се тог притиска ослободио осетити чак и олакшање које ће поново вратити препознатиљивог српског аса на победничке стазе.
„Није изгубио ниједан меч на АО од 2018. Никада није изгубио у полуфиналу на АО, узео је ту десет титула. Шта је то? Може ли да настави тако? Не. Превише је. Превише притиска. Виђао сам то чак и код шампиона. Када је превише притиска, некада морају да доживе неуспех, и на неки начин осете олакшање. Не бих се изненадио ако Новак осети олакшање после турнира. Не сада, сад је вероватно превише разочаран, али за неколико дана ће помислити: ‘Вау, терет је био тако тежак’. Није ни схватао колико му је било тежине на раменима. Враћам се нормалном притиску, притиску на који сам навикао, а то је притисак броја један и тога да је највећи тенисер свих времена. Мислим да је ово било превише за њега. И даље мислим да ће освојити два до три слема ове године“, рекао је Муратоглу.
Српски ас одлучио је да не игра ниједан турнир пре Мастерса у Индијан Велсу који је на програму од шестог марта.
НОвак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 27.01.2024
СПОРТ
Навратилова за Новаков пораз криви године: Лоши дани постају гори
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала