- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Нови дерби Звезде и Партизана – борба за пол-позицију АБА лиге

© Sputnik / Лола ЂорђевићДетаљи са вечитог дербија одиграног у оквиру петог кола Евролиге
Детаљи са вечитог дербија одиграног у оквиру петог кола Евролиге - Sputnik Србија, 1920, 28.01.2024
Пратите нас
Кошаркаши Црвене звезде дочекују вечерас од 19 сати у Штарк арени екипу Партизана у утакмици 18. кола регионалне АБА лиге. У питању је борба за прво место у лигашком делу АБА лиге и уједно борба за пол-позицију у предност домаћег терена у доигравању.
Црвена звезда се налази на првом месту на табели регионалног такмичења са 15 победа и два пораза.
Веома је битна информација за Црвену звезду то што ће се Милош Теодосић вратити у састав. Док Никола Топић поново неће моћи да игра због повреде.
Раније се и Немања Недовић у Берлину нашао у игри.
„Свака утакмица са Партизаном је важна. Знамо важност и ове утакмице, као што је и свака важна, али знамо и да смо први на табели у овом тренутку. Имамо екстра мотив, јер желимо да останемо на првом месту. Мислим да ће Милош Теодосић да буде спреман као и остали момци. Позивам наше навијаче да дођу у великом броју и бодре наш тим али фер, спортски и коректно“, рекао је тренер Црвене звезде Јанис Сферопулос уочи меча са Партизаном.
Црно-бели су на другом месту на табели АБА лиге са 13 победа и четири пораза. Парни ваљак радује чињеница да се Алекса Аврамовић вратио у састав против Жалгириса.

„Надам се да су се играчи одморили. Има играча који нису играли пре два дана, неки су били ван тима па ћемо да видимо ко је ту најоптерећенији. Највећу минутажу су имали Ледеј, Нанели и Дозир. Они ће бити у неком слабијем ритму, а остали ће радити један пристојан и нормалан тренинг“, рекао је тренер Партизана Жељко Обрадовић.

Кошаркаши Партизана су у петом колу АБА лиге 30. октобра прошле године пред својим навијачима победили Црвену звезду 98:87.
Међусобни скор ова два тима имаће важан фактор до краја лигашког дела АБА лиге. Зато је и овај нови дерби веома важан.
Меч између Црвене звезде и Партизана судиће Саша Пукл из Словеније, Јосип Радојковић из Хрватске и српски арбитар Урош Обркнежевић.
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 28.01.2024
СПОРТ
Муратоглу верује у најбољег на свету: Било је шокантно – али Новак ће осетити олакшање
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала