- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Украјински политичар: На кључним позицијама у Украјини су комичари

© Sputnik / СтрингерЗграда Владе Украјине у Кијеву
Зграда Владе Украјине у Кијеву - Sputnik Србија, 1920, 29.01.2024
Пратите нас
Председник Украјине Владимир Зеленски формирао је свој тим од комичара и људи који немају одређену професионалну спрему и који нису у стању да раде у интересу своје земље, сматра лидер украјинске партије „Опозициона платформа – За живот“ забрањене у Украјини и председник управног одбора покрета „Друга Украјина“ Виктор Медведчук.

„Зеленски је окупио у свом политичком окружењу искључиво шоумене и кловнове, као и приглупе званичнике који су невероватно некомпетентни по питању државне управе. И управо такви људи заузимају високе позиције на државним положајима његовог криминалног режима“, написао је Медведчук у колумни на платформи „Смотрим.ру“.

Истакао је да су на власти комичари, људи који фантазирају и који не могу да прихвате реалност, да је анализирају и делују у интересу земље.

„Њихове фантазије су довеле до катастрофалних губитака, фактичког краха државности, стотина хиљада изгубљених живота. Половина становништва је морала да бежи из те земље“, написао је политичар.

Медведчук је додао да тренутно руководство није у стању да разликује жеље од стварности. Према његовим речима, резултати таквог руковођења су деиндустријализација земље, дугови, колапс банкарског система, сиромаштво становништва, као и неуспешна спољно-економска политика.
Украјинци морају да схвате да су кијевска власт политички кловнови који не могу и нису способни да решавају њихову судбину и избаве их из катастрофалног положаја, закључио је Медведчук.
Погледајте и:
Председник Украјине Владимир Зеленски - Sputnik Србија, 1920, 03.01.2024
РУСИЈА
Украјински политичар: Зеленског три грешке довеле до краха
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала