- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Мадуро: Путин је стратег, лидер-победник који наставља борбу својих предака

© POOL / Уђи у базу фотографијаПредседник Русије Владимир Путин
Председник Русије Владимир Путин - Sputnik Србија, 1920, 30.01.2024
Пратите нас
Председник Венецуеле Николас Мадуро поздравио је обележавање 80. годишњице пробијања нацистичке блокаде Лењинграда и с тим у вези је истакао да руски лидер Владимир Путин наставља борбу својих предака.

„Председник Путин је пре свега стратег, успешан лидер-победник, велики лидер Русије и света и бори се за оно за што су се његови преци већ борили“, рекао је Мадуро у ауторској емисији „Са Мадуром плус“ на ТВ каналу „Венезолана де телевисион“.

Председник је истакао да му се не свиђају наслови у појединим медијима о „окончању блокаде” јер је „то била победа Црвене армије над нацистима које су потукли”.
Мадуро је подсетио да је блокада Лењинграда била најдужа у историји човечанства, те да је за то време погинуло милион становника града – људи су умирали од глади, хладноће и метака.
„Победа и ослобођење Лењинграда на крају је довело до заузимања Берлина, пораза Хитлера и слома нациста“, нагласио је венецуелански лидер.
„Совјетски Савез ослободио је човечанство од нацизма“, рекао је Мадуро и нагласио да је „Хитлера однеговао империјализам како би извршио инвазију на Совјетски Савез“, те да су тада из „Вашингтона аплаудирали антисемитизму“.

„Морамо да запамтимо да су Црвена армија, Совјетски Савез ослободили Јевреје, концентрационе логоре, да су дали прво парче хлеба том напаћеном народу, мом братском јеврејском народу. У потпуности смо солидарни са председником Путином који је током блокаде изгубио старијег брата, дошао на његов гроб да положи цвеће и каже: Русија живи, иде напред и победиће!“, рекао је Мадуро, а његове речи су пропраћене аплаузом присутних у студију.

Погледајте још:
Министар спољних послова Русије Сергеј Лавров - Sputnik Србија, 1920, 30.01.2024
РУСИЈА
Лавров: Ништа се не мења ─ некад Наполеон и Хитлер, данас САД
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала