- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Медведев: Курили су Русија, питање затворено заувек; Разместићемо ново оружје на острвима

© Sputnik / Екатерина Штукина / Уђи у базу фотографијаЗаменик председавајућег Савета безбедности Русиеј Дмитриј Медведев
Заменик председавајућег Савета безбедности Русиеј Дмитриј Медведев - Sputnik Србија, 1920, 30.01.2024
Пратите нас
Заменик председника Савета безбедности Русије Дмитриј Медведев коментарисао је изјаву јапанског премијера о мировном споразуму са Москвом истакавши да нико није против тога али да је територијално питање Курилских острва заувек затворено и да је та територија део Русије.
Јапански премијер Фумио Кисида је у парламенту рекао да намерава да склопи мир са Русијом након решавања територијалног спора. Такође је рекао да ће Токио наставити са санкционим притиском на Русију.
„Премијер Јапана поново се изјаснио за мировни споразум са Русијом. Наравно, уз разматрање питања Курила и наставак санкција. Нико није против мировном споразума али уз разумевање да је територијално питање затворено у складу са Уставом Русије заувек“, написао је Медведев на свом Телеграм налогу.
Он је најавио планове Москве за развој Курила, као и размештање новог наоружања на острвима.
„Курилска острва ће се активно развијати а повећаће се и њихова стратешка улога а то ће укључивати и размештање новог наоружања тамо“, рекао је Медведев.
„Баш нас брига за ‘осећања јапанског народа’ по питању тзв. Северних територија. То нису ‘спорне територије’, то је Русија. А ти самураји који су посебно тужни могу се повући из живота на традиционални јапански начин. Да изврше сепуку. Ако имају храбрости. Далеко су пријатнији страсни пољупци са Американцима који у потпуности из сећања бришу Хирошиму и Нагасаки“, рекао је Медведев.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала