- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Надал није једини – и Аустријанац размишља о крају: „Последња шанса“

© Sputnik / Алексей Филиппов / Уђи у базу фотографијаДоминик Тим
Доминик Тим - Sputnik Србија, 1920, 31.01.2024
Пратите нас
Најбољи аустријски тенисер Доминик Тим, изјавио је да би 2024. година могла да буде његова последња када је у питању играње тениса, јер је свестан да му је то последња шанса.
Учестале повреде постале су највећи противник фантастичног 30-годишњег Аустријанца ком је трећа позиција била највећи домет у каријери, а има и гренд слем титулу, ону из Њујорка, када је у финалу срушио Немца руског порекла Александра Сашу Зверева 2020. године.
После тога ствари су почеле да се компликују за Доминика и велики проблем почеле су да праве све чешће повреде.
Тренутно је тек 90. на АТП ранг-листи и он је свестан да је ситуација и те како алармантна. У случају да не успе да изађе на крај са „невидљивим непријатељом“ и да не ухвати ритам током сезоне која је тек почела, Аустријанац је најавио да би 2024. година могла да буде његова последња.
„Видим то као последњу шансу. Ако могу то да урадим, да се вратим, то мора да буде урађено брзо“, огласио се Тим и наставио:
„У претходне две године завршавао сам међу 100, прошле сам био 89. Ако поново завршим око стотог места, онда морам да размислим да ли се читава ствар уопште исплати“, погледао је болној истини у очи Доминик, који је у међусобних 13 мечева са Новаком Ђоковић извојевао чак пет победа.
Богдан Богдановић - Sputnik Србија, 1920, 31.01.2024
СПОРТ
Богдан се није уплашио „самокрунисаног краља“ – Србин на мети лидера Запада /видео/
Тим је објаснио да није реч о новцу, јер је чињеница да га је зарадио довољно. Током досадашње каријере само је од учешћа на турнирима инкасирао преко 30 милиона америчких долара и тренутно је 12. играч по заради када су у питању активни тенисери.
Најбољег аустријског тенисера боли то што је од марта 2020. године када је био трећи, дошао у ситуацију да у претходне две године кубури са ренкингом и учешћем на турнирима, за шта су криве повреде.
Тренутно је 90. рекет планете, а то је нешто што га не задовољава.
„Никада тенис нисам играо због новца. Нисам особа која превише цени новац. Колико го сам искрен, није ме брига за целу ту тему. Дуго јурим осећај да уживам у мечу, да играм тенис како могу, како жели, и то је оно што тражим од себе“, истакао је тим који је недавно и прекинуо сарадњу са тренером Бењамином Ебрахимзадеом.
Аустријанац, који је као Шпанац Рафаел Надал, најавио да би 2024. година могла да буде његова последња у каријери, прескоћиће Индијан Велст и Мајами и фокусираће се на челенџере на шљаци, како би што спремније дочекао Ролан Гарос.
Новак Ђоковић и Јаник Синер - Sputnik Србија, 1920, 30.01.2024
СПОРТ
Како је Новак „створио“ Јаника Синера
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала