- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Главобоља због Јокића

© AP Photo / David ZalubowskiНикола Јокић
Никола Јокић - Sputnik Србија, 1920, 31.01.2024
Пратите нас
Денвер Нагетси могли би у наредном мечу против Оклахоме Сити Тандер да буду лишени услуга најбољег кошаркаша данашњице Николе Јокића. Србина муче леђа, осетио је болове после меча са Милвокијем у ком је био фантастичан и уписао је 14. трипл-дабл од почетка сезоне, а укупно 119. у каријери.
Главни фаворит у новој МВП трци је стари освајач Никола Јокић. Сомборац игра маестрално ове сезоне и просечно бележи 26,3 поена уз 12,1 скокова и девет асистенција, а пропустио је тек један меч.
Ипак, то би могло ода се промени у ноћи између среде и четвртка када се у два сата иза поноћи састају Оклахома и Денвер.
Према информацијама из Сједињених Америчких Држава Јокић је под знаком питања за тај дуел због бола у леђима, а тренер Мајкл Мелоун сасвим сигурно неће ризиковати да се погорша здравствено стање центра и најбољег кошаркаша НБА лиге.
Оклахома, у чијим редовима се налазе двојица српских репрезентативаца Василије Мицић и Алексеј Покушевски налази се на осмој позицији Западне конференције са учинком од 32 победе и 15 пораза, док су Нагетси други са скором 33-15.
Јасно је да љубитељима кошарке предстоји прави дерби и врхунска кошарка, док је исто тако јасно да ће спектакл изостати у случају да се Никола Јокић не нађе на паркету.
С друге стране, главни адут „грмљавине“ је Канађанин Шaј Гилџис-Александер, који је уз Јокића и Џоела Ембида међу најкориснијим кошаркашима НБА лиге и самим тим је један од кандидата за МВП признање.
Дарко Рајаковић - Sputnik Србија, 1920, 31.01.2024
СПОРТ
Рајаковић ће бити заузет, али поручује: „Увек сам ту за Србију“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала