- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Русија први пут ушла у петорку највећих извозника злата у Хонгконг

© Sputnik / Alexandr KryazhevСкитско злато
Скитско злато - Sputnik Србија, 1920, 31.01.2024
Пратите нас
Русија је на крају прошле године први пут ушла у петорку највећих извозника злата у Хонгконг. На основу података хонгконшке Статистичке службе у које је Спутњик имао увид продаја руског злата је шестоструко порасла.
Хонгконг је прошле године повећао укупан увоз до 59,9 милијарди долара, а Швајцарска је постала највећи извозник овог племенитог метала повећавши извоз 2,3 пута – до 11 милијарди долара.
На другом месту су Уједињени Арапски Емирати, који су испоруке повећали за 1,7 пута до 9,9 милијарди долара, док је Аустралија повећала извоз за 39 одсто – до шест милијарди долара што јој је омогућило да се у тој групи помери са петог на треће место.
На четвртом месту је Јапан чији је извоз повећан за четвртину – до 5,63 милијарди долара.
Русија је раније била на осмом месту. Хонгконг је сада повећао набавку руског злата за 5,8 пута - до 5,58 милијарди долара, а удео Русије на тржишту је скочио са 2,5 на 9,3 одсто.
Из петорке је испала Канада која је до пре годину дана испоручивала Хонгконгу злато у вредности 7,5 милијарди долара. Сада је на седмом месту.
У групи 10 највећих извозника су и САД (4,4 милијарде), Кина (3,1 милијарда), Велика Британија (2,1 милијарда) и ЈУжна Африка (2,05 милијарди долара).
Најважнија места за трговину златом у свету су Лондон, Цирих, Њјујорк и Хонгконг.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала