- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Амерички медији: ЕУ се плаши сукоба са Русијом у случају њене победе у Украјини

© Sputnik / Vladimir Sergeev / Уђи у базу фотографијаЗаставе Русије и ЕУ
Заставе Русије и ЕУ - Sputnik Србија, 1920, 01.02.2024
Пратите нас
Руководство држава Европске уније се плаши да постоји ризик од сукоба са Русијом у случају победе Москве у украјинском конфликту. Због тога европске земље појачавају притисак на Мађарску како би је убедиле да не блокира финансијску помоћ Украјини, пише лист „Волстрит џурнал“.
Како се наводи у чланку, лидери ЕУ прете да ће Мађарска изгубити право гласа по низу питања и да ће блокирати финансирање Будимпеште ако она не одобри помоћ Кијеву у вредности од 50 милијарди евра.
Лист наводи да је такав тон европских политичара повезан са тиме да су они забринути за своју безбедност која би могла да буде угрожена.
Председник Француске Емануел Макрон је 19. јануара рекао, у обраћању војницима, да ће победа Русије означавати крај европској безбедности. Убрзо након тога је министар одбране Немачке Борис Писторијус изјавио немачким медијима да Запад има три до пет година до могућег сукоба са Русијом.
Пред самит ЕУ, који се данас одржава у Бриселу, европски званичник је изјавио да лидери 26 земаља Европске уније и руководиоци европских института нису могли да убеде Мађарску да одобри 50 милијарди евра за помоћ Украјини.
Погледајте и:
Премијер Мађарске Виктор Орбан - Sputnik Србија, 1920, 01.02.2024
СВЕТ
Орбан: Мађарска добила гаранције да се њена средства из европских фондова неће користити за Украјину
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала