- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Бивши амерички обавештајац: Русија ће пробити линију фронта

© Sputnik / Виталий Аньков / Уђи у базу фотографијаМорнаричка пешадија руске морнарице на вежби бојевог гађања у Приморском крају
Морнаричка пешадија руске морнарице на вежби бојевог гађања у Приморском крају - Sputnik Србија, 1920, 01.02.2024
Пратите нас
Оружаним снагама Украјине понестало је резерве и неће моћи да се супротставе Русији која ће пробити линију фронта, изјавио је бивши амерички обавештајац Скот Ритер.

„Прво што је неопходно како би се спровео контранапад је резерва. Они више немају резерву, немају обучене војнике, немају опрему“, рекао је он.

Ритер је додао да украјинских војника на линији фронта има све мање и сматра да ће Русија пробити фронт.
Истакао је да су Руси све јачи, а Украјинци - све слабији.
Украјинска војска од 4. јуна 2023. године предузима безуспешне покушаје офанзиве. Русија је више пута наглашавала да, упркос великим губицима, офанзива није донела значајне резултате Кијеву. Покушавајући да оправдају одсуство реалних успеха у зони ратних дејстава, власти у Украјини су више пута оптуживале НАТО да им недостају испорукие, на шта су званичници Алијансе изјавили да је Кијеву предато све што му је потребно.
Председник Украјине Владимир Зеленски је 1. децембра 2023. Годинепризнао да контраофанзива украјинске војске није дала резултате. Министар одбране Русије Сергеј Шојгу је навео 19. децембра да је украјинска војска током такозване контраофанзиве изгубила 159 хиљада војника, убијених и рањених. Председник Русије Владимир Путин је 16. јануара рекао да је контраофанзива Украјине доживела потпуни крах.
Погледајте и:
Руска артиљерија - Sputnik Србија, 1920, 31.12.2023
Специјална операција у Украјини
Нула мотивације: Шта је главни проблем украјинске војске
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала