- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Нова неправда Американаца према Јокићу за „подебљање“ рекорда

© AP Photo / Michael DwyerНикола Јокић
Никола Јокић - Sputnik Србија, 1920, 02.02.2024
Пратите нас
НБА лига је прошле недеље објавила списак стартних петорки за Ол-стар викенд који ће бити одржан у Јути 19. фебруара, где се нашао Никола Јокић, док су сада познати и резервисти. Оно што је интересантно, јесте да Американци поново нису имали слуха и маестрални Србин девету сезону бити усамљен, јер нико из Денвера није позван!
Неправда према Николи Јокићу, према Мајклу Мелоуну, према Денверу. Зашто? Из простог разлога што су у питању актуелни шампиони НБА лиге и просто је невероватно да ни Џамал Мареј или Арон Гордон нису добили позив за утакмицу свих звезда која ће бити одиграна у Јути ове године.
И не само што су Нагетси освојили прстен прошле године, већ и ове сезоне играју фантастичну кошарку и имају учинак од 33 победе и 16 пораза, те су четвртопласирани тим Западне конференције.
Манчестер јунајтед - Sputnik Србија, 1920, 02.02.2024
СПОРТ
Јунајтедово „помрачење“ – па спас тинејџера у задњи час за „седмицу“ на Острву /видео/
Ипак, НБА лига по обичају није имала слуха за чудо из Колорада, па ће Никола Јокић бити једини представник у Ол-стар мечу.
Претходне ноћи изабране су резерве: Запад: Стеф Кари, Девин Букер, Ентони Едвардс, Пол Џорџ, Кавај ленард, Ендони Дејвис, Карл Ентони-Таунс. Исток: Тајрис Мекси, Џејлен Брансон, Донован Мичел, Џејлен Браун, Паоло Баркеро, Џулијус Рендл, Бем Адебајо.
Прву петорку Западне конференције чине Никола Јокић, Лука Дончић, капитен Леброн Џејмс, Шај-Гилџес Александер и Кевин Дурент.
Прва петорка Источне конференције: Јанис Адетокумбо, Џејсон Тејтум, Тајрис Халибартон, док је Џоел Ембид отпао због повреде.
Такав епилог утицаће да најбољи кошаркаш Денвера и планете, који не престаје да доминира на паркету и са 14. трипл-даблова ове сезоне, предводи кошаркаше у НБА лиги, додатно подебља рекорд.
Наиме, откако је Никола Јокић стигао у НБА лигу никада није имао подршку саиграча у „мечу свих звезда“, а у међувремену је успео да наниже чак 420 победа са Денвером. То је уједно и најдужи низ једног кошаркаша и актера Ол-стара када су у питању победе у НБА, кошаркаша који без подршке саиграча учестује на Ол-стару.
Јокић ће тако „подебљати“ рекорд, а други на тој листи је Бен Гордон који има готово сто тријумфа мање и на коти је – 331.
Тешко да ће ико икада трпети такву неправду и да ће рекорд у режији кошаркашког генија из Сомбора бити оборен.
Џоел Ембид - Sputnik Србија, 1920, 01.02.2024
СПОРТ
НБА лига казнила Филаделфију због неиграња Ембида против Јокићевог Денвера
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала