- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Јунајтедово „помрачење“ – па спас тинејџера у задњи час за „седмицу“ на Острву /видео/

© AP Photo / Rui VieiraМанчестер јунајтед
Манчестер јунајтед - Sputnik Србија, 1920, 02.02.2024
Пратите нас
Спектакуларан меч одиграли су Вулверхемптон и Манчестер јунајтед на затварању 22. кола Премијер лиге, у ком су „црвени ђаволи“ стигли до победе у 97. минуту резултатом 4:3.
Али, кренимо редом шта се и како дешавало на стадиону Молиноу. Чак пет голова „пало“ је у распону од 71. минута до краја сусрета који је продужен чак десет минута, а Јунајтед је славио голом резервисте Маиноа, ком је то био првенац у Премијер лиги.
Једноставно, тако то само фудбал зна да изрежира.
Манчестер је кренуо силовито на незгодном гостовању „вуковима“. Повео је резантним ударцем Маркуса Рашфорда већ у 5. минуту, да би Расмус Хојлунд у 22. дуплирао предност.
У финишу првог полувремена поново је Данац погодио мету, исто је учинио и Каземиро, с тим што је оба пута заставица помоћног судије оправдано била подигнута.
Чинило се да Јунајтед иде ка рутинском тријумфу и нова три бода, да би пенал који је реализовао Сарабија у 71. минуту покренуо „лудило“ на Молиноу.
Нико, чак ни они највећи фудбалски фанатици, нису могли да претпоставе каква драма ће се одиграти.
Већ у 75. минуту је Скот Мектомини поново вратио „ђаволе“ на сигурно одстојање и „плус два“ – 1:3 и тада креће помрачење Јунајтеда.
Менаџер Ерик Тех Хаг извео је из игре главне полуге. Каземира, Рашфорда, Гарнача и Хојлунда, хтео је по сваку цену да сачува читав плен, а догодило се потпуно супротно. Два гола у мрежи Онане. Прво Килман у 85. минуту, а онда и сјајни Нето који је камерунског голмана ухватио на кривој нози у петом минуту судијске надокнаде – 3:3.
У шоку су били сви из Манчестера, гледао је уживо с трибина и легендарни Шкот сер Алекс Фергусон како његов тим испушта сигурна три бода и од готовог прави вересију.
АЛи, онда је уследила контра коју је у стилу најбољих играча планете решио тинејџер, 18-годишњи Коби Маино, који је резантним ударцем погодио даљи угао и малу мрежу Вулвса за „седмицу“ на Острву и Јунајтедов лото на Молиноу.
Спектакл, какав само фудбал зна да режира!
Навијачи Шалкеа - Sputnik Србија, 1920, 01.02.2024
СПОРТ
А после Србије – аматеризам?
Лео Меси - Sputnik Србија, 1920, 01.02.2024
СПОРТ
Без дуела Месија и Роналда, али шоу није изостао – гол са 70 метара /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала