- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Јокић опет на врху – Ембид се сам „прецртао“

© AP Photo / David ZalubowskiНикола Јокић и Џоел Ембид
Никола Јокић и Џоел Ембид - Sputnik Србија, 1920, 02.02.2024
Пратите нас
Снажни Камерунац Џоел Ембид који је предњачио у МВП трци отпао је из исте због великог броја пропуштених утакмица проузрокованих учесталим повредама, док је Никола Јокић поново на лидерској позицији.
Таква је прогноза америчких букмејкера и светских кладионица које управо асу Денвера дају највеће шансе да изађе као победник из поменуте трке и домогне се треће МВП титуле НБА лиге.
Квота да ће Никола Јокић поново и званично бити најбољи кошаркаш света, јер одавно то и јесте, и не престаје да помера границе, износи 1,80.
Када је у питању звезда Филаделфије Џоел Ембид, који је после француског добио и пасош Сједињених Америчких Држава, одлучивши да у будућности носи дрес САД, он је пропустио већ 13 од дозвољених 17 утакмица.
Како ће паузирати још неко време због повреде менискуса и лигамената колена, тако је јасно да практично испада из трке из које се сам прецртао.
Ембид се срозао на пету позицију са квотом чак 26.00! Иза Николе Јокића највеће прилике за МВП признање имају Лука Дончић из Далас Маверикса (6.00), ас Милвоки Бакса Јанис Адетокумбо (8.00), док је тик иза Сомборца лидер Оклахоме Канађанин Шај Гилџус-Александер са квотом четири.
Никола Јокић пропустио је због повреде леђа двобој са Оклахомом и Гилџус-Александером, а велика је вероватноћа да ни у наредном дуелу Денвера који Нагетси играју против Портланд Блејзерса, Србин поново неће бити у стању да помогне свом тиму.
Денвер је у драматичној завршници пао пред Оклахомом, у чијим редовима је одличну партију пружио српски репрезентативац Василије Мицић.
Валтер Таварес - Sputnik Србија, 1920, 02.02.2024
СПОРТ
„Непристојна понуда“ за Реаловог дива – почело је!
Никола Јокић - Sputnik Србија, 1920, 02.02.2024
СПОРТ
Нова неправда Американаца према Јокићу за „подебљање“ рекорда
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала