- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

Захарова: Могуће да САД прислушкују Зеленског и Залужног

© Фотохост-агентство РИА Новости / Уђи у базу фотографијаПортпарол Министарства спољних послова Русије Марија Захарова
Портпарол Министарства спољних послова Русије Марија Захарова - Sputnik Србија, 1920, 02.02.2024
Пратите нас
Могуће је да Сједињене Америчке Државе прислушкују украјинског председника Владимира Зеленског и главнокомандујућег Оружаних снага Украјине Валерија Залужног или добијају информације о њиховим разговорима, укључујући и од њих самих, изјавила је портпарол Министарства иностраних послова Русије Марија Захарова.
„Верзија А: Сведоци разговора извештавају Американце. Верзија Б: Учесници разговора извештавају Американце. Верзија В: Американци прислушкују учеснике разговора“, написала је Захарова на свом Телеграм каналу, коментаришући наводе Вашингтон поста, који је, позивајући се на „високо рангирани украјински извор“ објавио да су Зеленски и Залужни разговарали 29. јануара.
Према писању издања, Залужни је дао до знања Зеленском да је мало вероватно да ће се, у случају његове смене, ситуација на фронту брзо поправити.
„Блумберг“ пише да су несугласице између председника Украјине и Залужног настале још у првим месецима сукоба у Украјини. Према подацима агенције, њихове несугласице су настале због различитих приступа према сукобу. Зеленски, наводно, инсистира на „храбрим“ акцијама, а Залужни је конзервативнији. Притом, САД сматрају да неслагања између цивилне власти и војске успоравају доношење одлука.
Погледајте и:
Журналист Сеймур Херш. Архивное фото - Sputnik Србија, 1920, 02.02.2024
Специјална операција у Украјини
Амерички новинар Херш објаснио зашто Зеленски жели да смени Залужног
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала