- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Мађарска: Политика санкција против Русије се показала као тотални фијаско

© Sputnik / Виктор Толочко / Уђи у базу фотографијаМинистар спољних послова Мађарске Петер Сијарто
Министар спољних послова Мађарске Петер Сијарто - Sputnik Србија, 1920, 03.02.2024
Пратите нас
Нови 13. пакет антируских санкција деловаће апсолутно неозбиљно јер ће он бити само демонстративне природе, будући да практично више није остала ниједна руска организација, област или човек који није укључен у санкциони списак, изјавио је министар спољних послова Мађарске Петер Сијарто.
„По мом мишљењу, ова иницијатива чини већ пропалу политику санкција још неозбиљнијом, јер они очигледно желе да направе само нови и то демонстративни пакет санкција. Мислим да је време да сви виде да је политика санкција потпуно пропала, стога би било паметно да се ЕУ још више не срамоти него што већ јесте“, рекао је Сијарто мађарским новинарима у видео поруци емитованој на друштвеној мрежи „Фејсбук“ (забрањена у Руској Федерацији као екстремистичка).
Сијарто је додао и да би европски лидери требало да уложе невероватан напор како би уопште пронашли организације, области или лица у Русији који већ нису на једном од санционих списака ЕУ.
Подсећамо, на самиту у Бриселу, одржаном средином децембра, Мађарска је ставила вето на пакет помоћи Украјини од 50 милијарди долара. Ипак, шеф Европског савета Шарл Мишел тада је рекао да ће лидери ЕУ успети једногласно да одобре помоћ Кијеву почетком 2024. године. Следећи ванредни самит ЕУ заказан је за 1. фебруар.
Мађарска блокира већину одлука ЕУ о Украјини, укључујући осму траншу војне помоћи од 500 милиона евра, пет милијарди евра из Европског мировног фонда за војну подршку 2024. године, шири пакет од 20 милијарди за војну помоћ за наредне четири године, као и 50 милијарди макрофинансијске помоћи за период од 2024. до 2027. године.
Премијер Мађарске Виктор Орбан - Sputnik Србија, 1920, 31.01.2024
СВЕТ
Орбан: Треба сменити руководство ЕУ које брани интересе Украјине
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала