- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Жоц „лоцирао проблем“ – Грк за пораз Звезде окривио „Стефа Карија“

© Sputnik / АБА лига / Драгана СтјепановићЖељко Обрадовић и Јанис Сферопулос
Жељко Обрадовић и Јанис Сферопулос - Sputnik Србија, 1920, 03.02.2024
Пратите нас
Партизан и Црвена звезда поражени су у 25. колу Евролиге. Црно-бели су пали на гостовању Виртусу у Болоњи (88:84), док су црвено-бели остали празник шака у Београду против Барселоне (76:85). Жељко Обрадовић је као узрок пораза истакао изгубљене лопте у финишу, док је Грк Јанис Сферопулос поручио да је Бризуела шутирао као Стеф Кари.
Дупло коло Евролиге и само један тријумф српских представника, победа Црвене звезде против Валенсије на домаћем терену, док је Партизан после пораза у Монаку, изгубио и у Болоњи.
Могло је и другачије да се заврши, Жељко Обрадовић није незадовољан, али је свестан у ком сегменту су подбацили његови изабраници.
„Мислим да је ово била сјајна кошаркашка утакмица са успонима и падовима оба тима. Поносан сам ма мој тим, иако смо имали проблема са неким играчима. Мислим да смо ми изгубили утакмицу, то је мој утисак. Имали смо моментум, изгубили смо јефтине лопте због агресивности Виртуса. То значи да су они заслужили да победе. Добар посао мог тима, желим да се захвалим људима који су дошли у Болоњу да нас подрже. Ми смо одиграли добар меч, али је проблем што смо у последњој четвртини јефтино губили лопте. Имали смо шест изгубљених лопти у четвртој четвртини, то је решило меч. Проблем је што и са четири спољна играча нисмо добро одреаговали на њихов пресинг и то је пресудило. Честитам Болоњи на победи“, изјавио је на конференцији за медије Жељко Обрадовић.
Кевин Пантер - Sputnik Србија, 1920, 02.02.2024
СПОРТ
Партизанов болан пораз у Болоњи, Барселона надиграла Звезду у Београду
Када је у питању Црвена звезда и његов колега Јанис Сферопулос, Грк је апострофирао невероватно шутерско вече Дарија Бризуеле.
„Барселона има квалитетне играче, где свако може да искочи. Бризуела је шутирао као Стеф Кари, у свим случајевима је био под притиском и са играчме на руци. Погађао је и са 10 метара. Желели смо много победу, журили смо у најбољој намери и онда не иде све како што смо замислили. Нисмо ушли са добром енергијом од почетка. Играли смо боље у другом полувремену, али је фалило још енергије. Морате да имате у виду да нам је ово четврта утакмица евролигашка у осам дана, рачунајући и Партизан у АБА лиги. Сви имају успона и падова, можеш да добијеш утакмицу 20 разлике, а следећу да изгубиш. Једноставно, тако је“, истакао је Грк.
Црвена звезда налази се на 12. позицији Еволиге са учинком од 10 победа и 15 пораза, док је Барселона друга са скором 17-8.
Партизан је позицију изнад љутог ривала са учинком 12-13. У наредном колу црно-бели 8. фебруара дочекују Бајерн, а Звезда дан касније Жалгирис.
Ерон Гордон и Никола Јокић - Sputnik Србија, 1920, 03.02.2024
СПОРТ
Јокић завртео „ветрењачу“ и открио тајну везу: „Надам се да је тамо“
Никола Јокић - Sputnik Србија, 1920, 03.02.2024
СПОРТ
Вансеријски повратак Јокића и 120. трипл-дабл – Богдан се разгоропадио /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала