- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

„Слонови“ имају девет живота – „Бафана Бафана“ слави бившег везисту Партизана

© AP Photo / Themba HadebeОбала Слоноваче
Обала Слоноваче - Sputnik Србија, 1920, 04.02.2024
Пратите нас
Познати су полуфинални парови Афричког купа нација, пошто је Обала Слоноваче славила после продужетака и то с играчем мање против Малија резултатом 2:1 (1:1 регуларан ток), док је Јужна Африка после „нуле“ у регуларних 90 и још 30 додатних минута, након пенал лутрије елиминисала Зеленортска Острва.
Дан раније Нигерија је минималним резултатом савладала Анголу, док је Конго, који игра фантастичан фудбал и руши све пред собом, релативно лако преко Мбембе, Висе и Масуакуа изашао на крај са Гвинејом (3:1).
Прве две карте за полуфинале биле су „чекиране“ и остала су још два упражњена места на КАН (Куп афричких нација). За њих су се изборили домаћин завршног континенталног турнира Обала Слоноваче и Јужна Африка, популарна „Бафана, Бафана“.
Богдан Богдановић - Sputnik Србија, 1920, 04.02.2024
СПОРТ
Богдан после Лукиних 73 видео Каријевих 60, али се на крају радовао /видео/
Кренимо редом... Мали је имао све у својим рукама, крилни фудбалер Хала Адама Траоре пропустио је прилику да у 16. минуту донесе предност из пенала. Мреже су до полувремена мировале, с тим што су формални гости, иначе домаћини турнира, остали са играчем мање на терену, након што је у 43. минуту због два жута картона Косуну морао пре времена „на хлађење“.
Чинило се да је Мали пред великим резултатом и да ће успети да материјализује играча више у пољу. И ишло се ка томе, Доргелес Нене је погодио у 71. минуту на асистенцију Самасекуа, али су онда „слонови“ показали да попут мачке имају девет живота!
Погодио је у 90. минуту Адигинра и четвртфинални двобој је отишао у продужетак.
Ношени подршком с трибина и невероватном мотивацијом и борбеношћу, изабраници селектора Емерсеа Фајеа, за које овог пута није заиграо офанзивац Црвене звезде Жан Филип Красо, успели су да приреде право мало чудо и да на истеку 122. минута затресу мрежу преко Дијакитеа, што је било довољно за пласман у полуфинале.
„Слонове“ с девет живота тамо чека Конго, који игра најлепши фудбал на Купу афричких нација, док ће Јужна Африка укрстити са фаворизованом Нигеријом.
„Бафана Бафана“ је до меча са „супер орловима“ стигла после нуле од фудбала, али бољег извођења пенала. Просто је невероватно да су фудбалери Зеленортских острва промашили чак три прва пенала, док су извођачи Јужне Африке после поготка Мокоене, имали два везана промашаја.
Тешеира је погодио за 1:1, да би Мвала постигао погодак, који ће, испоставиће се бити довољан за одлазак на корак од великог финала.
Трагичар је био Патрик Андраде, бивши везиста Партизана, који је промашио последњи пети пенал за Зеленортска Острва.
Репрезентација Португалије пред меч са Шпаније  - Sputnik Србија, 1920, 03.02.2024
СПОРТ
Профилисали се у Русији – одвели Иран у полуфинале Азијског купа
Лука Јовић - Sputnik Србија, 1920, 03.02.2024
СПОРТ
И минут му је довољан: Милан слави Луку Јовића /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала