- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Легендарни Хрват о „мигу“ из Загреба за силазак са постоља: „Велика грешка“

© AP Photo / Darko VojinovicАцо Петровић
Ацо Петровић - Sputnik Србија, 1920, 04.02.2024
Пратите нас
Легендарни хрватски кошаркаш и тренер Александар Петровић присетио се чувеног силаска Хрвата с постоља на Европском првенству у Атини 1995. године. Ружан догађај после ког се комшије више никада нису попеле на исти.
Петровић, који је био тренер Хрвата када су напустили подијум приликом доделе златних медаља Југославији. је у опширном интервјуу за N1 причао о бројним темама, од Звезде и Партизана у Евролиги, па све до тога шта очекује од Светислава Пешића и Србије на предстојећим Олимпијским играма.
Јасно да је неизбежна тема био антологијски силазак Хрвата с постоља у Атини, а како је сам Петровић признао, била је то велика грешка.
„Ако ме питате да ли је то била грешка – да, јесте. Али, ако гледате кроз призму 2024. године, али ако се вратимо на 1995. годну, сви знамо каква је ситуација била. Чињеница је да је био успостављен некакав телефонски мост између дворане у Атини и Загреба. Чињеница је да је дошао некакав миг да се напусти постоље и то се десило. Али, мислим да је то велика грешка која је направљена“, рекао је Аца Трица у опширном интервју за N1.
Душан Влаховић - Sputnik Србија, 1920, 04.02.2024
СПОРТ
Болно признање Влаховића о Србији у Катару: „Нисам био спреман“
Коментаришући игре и резултате вечитих на евросцени, Петровић је рекао.
„Звезда је имала неке тешко надокнадиве поразе, али када је здрав Милош Теодсић, онда два центра долазе до изражаја. Нисмо имали прилику да ове сезоне видимо здраву Звезду у стопроцентом издању. Што се Партизана тиче, за њега је веома битно да има предност домаћег терена. Јер, немерљива и оком видљива разлика колико је Партизан јачи кад игра пред својим навијачима него на страни. Да би ухватио позицију седам или осам, мора да направи неки брејк. После је четвртфинална серије нешто друго и ту, према мом мишљењу, увек победи боља екипа“, рекао је Петровић.
Осврнуо се и на предстојеће Олимпијске игре, где ће Србија покушати да нападне злато, али то неће бити лако јер ће Американци у Париз допутовати у најјачем могућем саставу.
„На последња два Мундобаскета Сједињене Америчке Државе су оставиле лош утисак и они су сада одлучили да дођу на Игре са најјачим тимом. Они ће направити репрезентацију од 12 играча, али сви они играју с једном лоптом, они неће пре Олимпијаде играти више од две недеље и припреме, питање је да ли ће добити кошаркашку хемију. Гледајући имена, то је реално да освоје злато. Али, биће интересантно видети. Ако дође још пар мега играча, типа Јокића и уклопе се у хемију, сасвим сигурно да ће Србија бити један од претендената, нећу рећи за злато, али за финалну утакмицу сигурно“, истакао је бивши селектор Хрватске и легенда југословенске кошарке Александар Петровић.
Богдан Богдановић - Sputnik Србија, 1920, 04.02.2024
СПОРТ
Богдан после Лукиних 73 видео Каријевих 60, али се на крају радовао /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала