Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

И Европска унија веома забринута због догађаја на КиМ

© Sputnik / Алексей ВитвицкийЗаставе ЕУ у Бриселу
Заставе ЕУ у Бриселу - Sputnik Србија, 1920, 04.02.2024
Пратите нас
Европска унија саопштила је данас да је веома забринута због операција специјалних јединица тзв. косовске полиције у канцеларијама општина Драгаш, Пећ, Исток и Клина, као и у просторијама НВО Центар за мир и толеранцију и позвала привремене власти у Приштини да избегавају једностране акције и да се питањем статуса општина баве кроз дијалог.
"Изненадно затварање ових канцеларија имаће негативне ефекте на свакодневни живот и услове живота заједница косовских Срба, јер ће ограничити њихов приступ основним социјалним услугама с обзиром на очигледно одсуство алтернатива у овом тренутку", саопштио је портпарол ЕУ Петер Стано.
Он је навео да је "предвиђено да се статус ових структура реши у оквиру дијалога уз посредовање ЕУ, у вези са успостављањем Заједнице општина са српском већином".
"Стога, ЕУ позива Косово да избегава једностране акције које би могле да подигну тензије и да се бави овим питањима кроз дијалог под посредовањем ЕУ", саопштио је Стано.
Тзв. косовска полиција у петак је упала у канцеларије Привремених органа општина Пећ (у Гораждевцу), Исток (у месту Осојане) и Клина (у селу Видање) и затворила те општине.
СРБИЈА
Вучић: Нападнуте све српске енклаве у Метохији - подносимо захтев за хитну седницу СБ УН
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала