- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Некадашњи члан Трампове администрације подлегао повредама након рањавања

© AP Photo / Steven SenneМасовна пуцњава у америчкој држави Мејн у граду Луистону
Масовна пуцњава у америчкој држави Мејн у граду Луистону - Sputnik Србија, 1920, 04.02.2024
Пратите нас
Мајк Џил, некадашњи члан администрације бившег америчког председника Доналда Трампа, преминуо је након што је рањен током покушаја да му украду аутомобил у центру Вашингтона, рекла је жртвина породица за лист Хил.
"Са великим жаљењем обавештавам јавност да је мој супруг подлегао повредама. Његов изненадни одлазак оставио је празнину у нашим животима, која никада не може бити попуњена", рекла је супруга Кристина Џил.
Џил, отац троје деце, који је радио за Комисију за трговину робним фјучерсима (ЦТФЦ) у време мандата Трампа, рањен је у понедељак док је био у аутомобилу, рекао је портпарол породице.
Он је био у критичном стању, а у међувремену је подлегао повредама.
Полиција Вашингтона рекла је да је осумњичени, идентификован као Артел Канингем (28), пришао паркираном аутомобилу, ушао унутра и упуцао Џила.
Канингем је побегао пешк, а према наводима медија, потом је убио још једног возача чији је аутомобил украо, а у два наврата пуцао је и на полицију.
Нападач је убијен у среду у окршају са полицијом на територији савезне државе Мериленд.
Адвокат Мајк Џил је непосредно пре убиства радио као виши потпредседник тржишта капитала у Савету за стамбену политику, а претходно је био члан градске изборне комисије Вашингтона.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала