- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Звезда поражена у Подгорици – Партизан допустио сензацију у Београду: Вечити непрепознатљиви

© Tanjug / Марко ЂоковићКошаркаши Црвене звезде
Кошаркаши Црвене звезде - Sputnik Србија, 1920, 05.02.2024
Пратите нас
Кошаркаши Црвене звезде поражени су у 19. колу АБА лиге у гостима од Будућности резултатом 84:62 (22:18, 24:18, 15;13, 25:11), а онда је на сличан начин само са мањој разликом поражен и Партизан и то код куће од Сплита резултатом 74:67 (17:19, 27:11, 15:15, 15:22).
Две сличне утакмице и два изненађења. Звездине грешке из Подгорице, Партизан је поновио у Београду, а исход су порази вечитих у 19. колу АБА лиге.

Звездин суноврат у Морачи

Силовито су утакмицу отворили кошаркаши Будућност који су за минут убацили две тројке, али су црвено-бели брзо успели да стигну до изједначења.
Звезда је стигла и до минималне предности, било је доста и атрактивних потеза, а домаћи тим после првих десет минута ипак је био задовољнији јер је на кратку паузу отишао са четири поена предности.
Серију из завршнице прве деонице кошаркаши подгоричке Будућности пренели су и у увод друге четвртине, направили су серију од 10:0 и тиме стигли до довицфрене разлике.
Џоел Боломбој успео је да врати на једноцифрену разлику, али само на кратко.
Чинило се да је право буђење Звезде могло да уследи у трећој деоници када су спустили предност протвника на шест поена, али стигао је одговор домаћих који су искористили два лоша напада црвено-белих и на њих одговорили са две тројке.
Управо је шут за три поена правио проблем. До треће четвртине Звезда је шутнула 16 пута за три поена, а погодила само два, док је са друге стране Будућност имала 17/6.
Неколико зицера промашили су црвено-бели, али су имали и среће јер је концентрација пала и на другој страни па су успели да смање разлику пред последњу деоницу.
Почетак четврте четвртине обележио је Милош Теодосић који је за веома кратко време направио три личне грешке. Будућност се упркос изгубљеним лоптама којих је имала чак 15 вратила на двоцифрену предност.
Како је време одмицало, Звезда је све више тонула. Нису црвено-бели користили ни зицере, ни грешке противника већ су срљали и пуштали да Будућност диктира ритам.
До великих плус 24 стигао је домаћи тим што је уједно била и највећа предност у току утакмице. Највеће заслуге за победу Будућности приписују се Фарелу који је убацио 18 поена и томе додао скок и четири асистенције, док је најбољи појединац у Звездиним редовима био Лука Митровић са 16 поена, шест скокова и две асистенције.

Непрепознатљив Партизан у Београду

Партизан од почетка против Сплита није блистао, али су црно-бели играли довољно добро да прву деоницу заврше вођством од два поена предности.
Међутим, све оно што Сплићани нису кажњавали првих десет минута, јесу у другој деоници у којој су из шутирали 7/5 за три поена док је Партизан из осам покушаја убацио једну тројку.
Разлику су правили и дефанзивни скокови, црно-бели имали су четири док су гости на другој страни имали десет.
Таква игра довела је до тога да Сплит стигне до двоцифрене предности и то од 14 поена са којом су отишли на паузу.
Кошаркаши Партизана наставили су да се муче у нападу,а на тренутке је утакмица по свему личила на меч Црвене звезде и Будућности. Црно-бели су баш као и Звезда у трећој деоници имали 15/2 за три поена што је правило велике проблеме.
Луис Саливен и Шенон Шортер правили су највише проблема Партизану, а оно што је додатно отежавало ситуацији били су нови промашаји.
Ништа се није променило ни на почетку последње деонице. Партизан је наставио да срља, маши за три поена и губи лопте. Тек трећу тројку из 24. покушаја домаћег тима погодио је Џејмс Нанели.
Управо је Нанели био играч који је смањио предност гостију на девет поена, али само на кратко јер на другој страни погађа Вуко.
Шортер је на крају био најбољи код Сплићана са 18 поена, пет скокова и две асистенције, док је једини двоцифрени играч у тиму Партизана био Нанели и то са десет поена.
Марина Маљковић  - Sputnik Србија, 1920, 05.02.2024
СПОРТ
Маљковић: Никад изазовнија ситуација за кошаркашку репрезентацију Србије
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала