- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

На Западу упозоравају на још један могући украјински губитак

© AP Photo / Kateryna KlochkoУкрајинска војска
Украјинска војска - Sputnik Србија, 1920, 05.02.2024
Пратите нас
Украјина би могла да изгуби Харков уколико не буде пристала да преговара с Русијом, изјавио је британски експерт Александар Меркурис у интервјуу за Јутјуб канал „The Duran“.
„Ако Украјинци не желе да остану без Харкова и Харковског региона, онда морају одмах да почну да преговарају, јер се неће све завршити губитком Харкова“, сматра експерт.
Меркурис је навео да у случају лошег развоја догађаја, Кијев неће успети да врати град, а његов губитак ће бити тежак јер тај регион представља велики индустријски центар.
Аналитичар, такође, претпоставља да ће, уколико руско руководство буде створило тампон зону у Харковској области, сами житељи тог региона пожелети да се уједине с Русијом.
После велике пропасти украјинске летње контраофанзиве руска војска је постигла знатан успех у зони специјалне војне операције. Министарство одбране Русије је 18. јануара саопштило да је руска војска преузела контролу над селом Весело на доњецком правцу, а 21. јануара је ослобођено насеље Крахмално у Харковској области.
Руске снаге су заузеле и важне положаје у Запорошкој области и утврдиле се у њим, након чега су очистиле ту територију од припадника украјинских снага.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала