- Sputnik Србија, 1920
ЕКОНОМИЈА
Спутњик Економија прати најновије вести, анализе и извештаје из Русије, региона и света.

Вучић: Србија је апсолутно фискално и финансијски стабилна

© Sputnik / Лола ЂорђевићПредседник Србије Александар Вучић
Председник Србије Александар Вучић - Sputnik Србија, 1920, 05.02.2024
Пратите нас
Председник Србије Александар Вучић изјавио је да је Србија апсолутно фискално и финансијски стабилна.
Он је за ТВ Хепи рекао да Србија има 25 милијарди девизних резерви, за разлику од 2012. године када је имала 10,2 милијарди девизних резерви, а да је скупљено још 15.
"Имамо 40 тона злата, као и четири милијарде у трезору, што немају ни много веће земље. Имамо наших 87 авио линија у 34 земље на четири континента, ускоро ћемо у Шангај и Мајами. Не можете место за Лисабон да добијете и Дубаи", рекао је Вучић.
Према његовим речима за београдски аеродром је рекао да је најбољи и Немац Јозеф Милбауер, који је недавно отворио фабрику у Старој Пазови.
Вучић је истакао да је укупан бруто домаћи производ свих осталих на Западном Балкану мањи од српског бруто домаћег производа.
"Албанија, Црна Гора, Босна и Херцеговина, Северна Македонија имају много више становника него Србија. Србија има 69,5 милијарди бруто домаћи производ, а они сви заједно 67. Само да то имате у виду. И две трећине свих инвестиција је у Србији, 63 одсто свих страних директних инвестиција је у Србији. Преко 55 одсто извоза је из Србије са западног Балкана. Само да видите колика је економска доминација Србије", рекао је Вучић.
Он је подсетио да је Србија била четврта у региону када је постао председник Владе Србије.
"И по платама, у овом тренутку, на потпуно здравим основама, уз рекордну запосленост и рекордно ниску незапосленост, ми достижемо Црну Гору по висини плата. А имали су 50 одсто веће плате када сам постао председник владе. Они су имали 495 евра, а ми смо имали 330 евра. А то каже Светска банка, то каже ММФ", рекао је Вучић.
Председник Србије Александар Вучић - Sputnik Србија, 1920, 05.02.2024
СРБИЈА
Вучић открио податке западних служби: Србију окривили због три ствари
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала