- Sputnik Србија, 1920, 26.08.2021
ДРУШТВО
Друштвене теме, занимљиве приче, репортаже, догађаји, фестивали и културна дешавања из Србије, и остатка света

„Атмосферска река“ погодила Калифорнију: Олуја изазвала поплаве и клизишта, има жртава /видео/

© AP Photo / Ethan SwopeСнажна олуја у Калифорнији изазвала поплаве и клизишта
Снажна олуја у Калифорнији изазвала поплаве и клизишта - Sputnik Србија, 1920, 06.02.2024
Пратите нас
Најмање три особе су погинуле током снажне олује која је захватила Калифорнију и изазвала поплаве и клизишта, а више од милион људи остало је без струје. Ова олуја је друга „атмосферска река“ која је погодила Калифорнију за две недеље.
Због рекордних падавина гувернер Калифорније Гевин Њусом прогласио је ванредно стање у осам округа, објавили су амерички медији.
Ватрогасне екипе су реаговале више од 130 пута због поплава, а званичници су издали наредбе за евакуацију појединих брдских насеља на југу државе, укључујући Лос Анђелес, где су градски челници прогласили ванредно стање.
Претходно је 16 људи било приморано да напусти своје домове на Холивудским брдима због клизишта која су обарала зграде из темеља и уништавала гасоводе.
Око 1,4 милиона људи у области Лос Анђелеса, укључујући Холивуд Хилс и Беверли Хилс, били су под упозорењем због могућих поплава у току дана, преноси АП.
Због олује и поплава затворене су школе од Малибуа до округа Сонома, у близини Сан Франциска.
Невреме је последица ефекта „атмосферске реке“, када вода испарава у ваздух и носи је ветар, формирајући струје које се крећу небом као реке на копну.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала