- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Ковачевић се вратио старом послу – да ли ће одмах помоћи и Звезди?

© Фото : Фудбалски савез СрбијеДарко Ковачевић у улози спортског директора ФСС
Дарко Ковачевић у улози спортског директора ФСС - Sputnik Србија, 1920, 06.02.2024
Пратите нас
Дарко Ковачевић, легендарни српски фудбалер и повремени сарадник спортске редакције Спутњик Србија добио је нови посао, а на путу је да помогне и свом некадашњем клубу – Црвеној звезди.
Ковачевић, некада убојити нападач и репрезентативац Југославије, током претходног Светског првенства у Катару био је сарадник Спутњика у рубрици „Центаршут за Дарка Ковачевића“, а после кратке паузе враћа се фудбалу.
Дарко Ковачевић у улози спортског директора ФСС - Sputnik Србија, 1920, 21.12.2022
Катар 2022
Центаршут за Дарка Ковачевића – само на Спутњику: Србија да научи из својих грешака са Мундијала
Ковачевић ће радити као спортски директор Олимпијакоса, клуба где је провео много година и као фудбалер и као функционер.
За две године проведене током играчке каријере Ковачевић је наступио на 41 утакмици и постигао 21 гол, а по качењу копачки о клин постао је најпре шеф скаута, 2010. године, а потом и спортски директор, где је остао до 2018. после чега је добио посао у Фудбалском савезу Србије.
Грчки медији су пренели да је први човек Олимпијакоса Вангелис Маринакис после пораза од великог ривала Панатинаикоса одлучио да направи велике резове, а први у низу је отказ Педру Алвешу и позив за повратак Ковачевићу.
„Ковачевић је човек који зна ДНК Олимпијакоса“, наводи грчки лист Спорт тајм, истичући да ће Ковачевић бити веза између фудбалера и администрације.
У Пиреју га чека стари пријатељ Кристијан Карембе који у Олимпијакосу обавља посао стратешког саветника и амбасадора, а медији наводе да њих двојица припремају и промену тренера.
Наводно, председник Маринакис није задовољан радом Карлоса Карвахала, а медији наводе да Ковачевић и Карембе „пикирају“ Барака Бахара за позицију шефа стручног штаба, доскорашњег тренера Црвене звезде.
Уколико би Ковачевић успео да убеди Бахара да преузме тренерску функцију, тиме би помогао и својој Звезди која израелском тренеру, због превременог раскида сарадње, мора да исплаћује договорену плату све док он не нађе нови ангажман.
Осман Букари - Sputnik Србија, 1920, 06.02.2024
СПОРТ
Из Звезде тврде: „Одбили смо десет милиона“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала