- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Евролигаши наређали киксеве – Атаман и Обрадовић се побунили: „Није људски“

© Фото : АБА лига / Драгана СтјепановићПартизан - Црвена звезда
Партизан - Црвена звезда - Sputnik Србија, 1920, 06.02.2024
Пратите нас
Порази кошаркаша Црвене звезде и Партизана у АБА лиги од Будћности и Сплита велика су изненађења, али сензација је било и код других евролигаша у домаћим првенствима. Панатинаикос је поражен од Ариса, после чега је Ергин Атаман бурно реаговао и тако покренуо тему умора код играча.
Претходне недеље одиграно је дупло коло Евролиге које је очигледно оставило послеидце на поједине тимове.
Црвена звезда убедљиво је поражена од Будућности у Подгорици, а још већу сензацију приредио је Сплит који је у Београду савладао екипу Партизана.
Док су навијачи црвено и црно-белих критиковали два српска клуба, ништа лагодније није било ни кошаркашима Монака, Панатинаикоса, Басконије и Барселоне који су такође забележили поразе у домаћим првенствима.
Једно од већих изненађења приредио је Арис који је у грчком шампионату после скоро две године савладао Панатинакос (73:70).
Због ове утакмице Ергин Атаман је бурно реаговао, а нарочито му је сметао распоред јер верује да његови играчи после дуплог кола у Евролиги нису имали довољно времена за опоравак.
„Ми целе сезоне играмо дупле мечеве у Евролиги и шта сад то треба да значи? Зашто се спомиње да је Арис имао меч у среду. Ми целе године играмо два меча недељно. Нека ми неко каже зашто се ово играло радни дан у пет поподне“, рекао је Атаман.
Поручио је турски стручњак да није задовољан ни игром кошаркаша, али ни својим тренирањем.
„Наравно, све је било ужасно. Моји играчи били су ужасни, мој начин тренирања је био ужасан, судије су биле ужасне и изгубили смо .Честитам свима који су одлучили да овај меч ставе у пет попдне у понедељак“, рекао је Атаман у бурном обраћању.
Изненађење се догодило и у француском првенству, Монако је поражен од Буржа (74:70), а Саша Обрадовић такође је говорио о тешком распореду и умору играча.
„Пре свега, морамо да честитамо Буржу на победи. То је прва ствар. Друга је да схватимо да је можда било мало умора, али на крају смо могли и да добијемо меч. Имали смо шансе, али смо играли без наших најбољих играча. Календар није људски. Одговоран сам за резултате, али морам да водим рачуна о здрављу својих момака. У ствари, Бурж је стварно почео снажно. Онда смо у трећој четвртини мало изгубили контролу над игром. Можемо да живимо са овим резултатом, морамо да будемо спремни за следећу недељу, то је заиста важно“, рекао је Обрадовић после пораза Монака.
Умор је скупо коштао и Басконију која је поражена од Тенерифа (95:78), а у сусрету два евролигашка Валенсија је изненадила и победила Барселону.
Зек Ледеј - Sputnik Србија, 1920, 06.02.2024
СПОРТ
Седам покушаја у једном нападу – и ништа?! /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала