- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Русија ове године излази на светско тржиште са новим наоружањем

© Sputnik / Виталиј Ањков / Уђи у базу фотографијаKa-52 учествује у војним вежбама у Приморју
Ka-52 учествује у војним вежбама у Приморју - Sputnik Србија, 1920, 06.02.2024
Пратите нас
Ново руско наоружање, војна техника и дронови ће се током 2024. године извозити у многим земљама, изјавио је Спутњику генерални директор „Рособоронекспорта“ Александар Михејев, на изложби „Ворлд дифенс шоу 2024“ у Ријаду.
Око 30 војних производа су током 2023. године добила неопходну документацију за извоз. Међу њима су савремена средства за везу и комуникацију, нова муниција, системи за циљање и посматрање, унифицирани комплекси за аутоматизацију упозорења и комуникације „набат“, оклопна возила, укључујући З-СТС „ахмат“ и оклопно возило са домаћим компонентама „тајфун-К“.
„Очекујемо да ће током 2024. године руске компаније-произвођачи активирати формирање документације за нове примерке као што су беспилотне летелице. Осим тога, тржиште је показало да су наши производи, који су модернизовани на основу резултата који су добијени приликом примене, веома тражени“, рекао је Михејев.
Према његовим речима, комплекси аутномног подводног апарата „клавесин-1РЕ“ након приказивања на Међународној војно-поморској изложби у Кронштату су веома заинтересовали стране купце. На изложби „Ворлд дифенс шоу 2024“ је „клавесин-1РЕ“ први пут представљен у иностранству и требало би да привуче пажњу земљама које имају излаз на море, навео је он.
Рособоронекспорт“ је последњих година на другом месту у свету по извозу наоружања, а обим продаје ове компаније је око 13 милијарди долара годишње.
Михејев је током јесени прошле године рекао Спутњику да Русија у условима специјалне војне операције не тежи великој продаји наоружања у иностранству, али ради на томе да домаће компаније имају све већи број уговора за извоз.
Погледајте и:
Люди выходят из российского павильона на Dubai Airshow 2023 в Дубае - Sputnik Србија, 1920, 14.11.2023
РУСИЈА
Велико интересовање за руско оружје: Обим наруџбина достигао 50 милијарди долара
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала